Cele mai citite
 


Ioana Muntean: MS va prezenta miercuri pe site proiectul noii legi a sănătăţii
joi, 29 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul noii legi a sănătăţii va fi publicat miercuri pe site-ul Ministerului Sănătăţii, a anunţat, marţi seară, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.
Ea a menţionat că ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, i-a prezentat marţi premierului Emil Boc principalele prevederi ale proiectului.
"Urmează ca mâine să fie afişate pe site-ul ministerului în dezbatere publică, iar după aceea să intre şi în Guvern", a spus Ioana Muntean.
Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat că proiectul de lege privind sănătatea prevede referitor la asistenţa de urgenţă că SMURD, ambulanţa rămân în responsabilitatea statului, însă a adăugat că dacă cineva din privat ar dori să intre în acest sistem ar trebui să îndeplinească standardele stabilite în minister.
În legătură cu o eventuală opoziţie a subsecretarului de stat Raed Arafat privitor la acest proiect de lege, ministrul Sănătăţii a spus, într-o conferinţă de presă, că acesta nu a avut o opoziţie, ci doar observaţii privind asistenţa de urgenţă şi introducerea privatului în acest capitol.
Ladislau Ritli a accentuat că actualul sistem de urgenţă este foarte bine pus la punct, dar trebuie dezvoltat şi completat. AGERPRES/(A - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ritli Ladislau: Legislaţia privind asistenţa de urgenţă rămâne în responsabilitatea statului Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat joi că proiectul de lege privind sănătatea prevede referitor la asistenţa de urgenţă că SMURD, ambulanţa rămân în responsabilitatea statului, însă a adăugat că dacă cineva din privat ar dori să intre în acest sistem ar trebui să îndeplinească standardele...
Ritli Ladislau: Îl aşteptăm pe Raed Arafat să colaboreze cu noi Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat luni că îl aşteaptă pe dr Raed Arafat să colaboreze la proiectul pentru viitoarea lege a Sănătăţii.
Ritli:Noul proiect de lege este asumat de MS în mare parte, sunt şi elemente care mai necesită discuţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat marţi seara că actualul proiect al legii Sănătăţii încearcă să răspundă semnelor de întrebare care au apărut în urma redactării raportului comisiei prezidenţiale în domeniu.
Şeful statului către R. Arafat: Să se prezinte la ministrul Sănătăţii cu observaţii la legea sănătăţii, nu să creeze o psihoză publică Preşedintele Traian Băsescu i-a recomandat luni seară subsecretarului de stat în MS, dr. Raed Arafat, să prezinte ministrului Sănătăţii observaţiile sale cu privire la noua lege din domeniu în loc să creeze "o psihoză publică".
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Guvern: Demisia lui Raed Arafat a fost înregistrată la Cabinetul premierului Boc Demisia subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a fost înregistrată marţi la Cabinetul premierului Emil Boc, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.