Cele mai citite
 


Maramureş: O nouă staţie SMURD pentru satele din zona de munte
joi, 29 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a deschis, miercuri, o nouă staţie SMURD, în comuna Bogdan Vodă, care va deservi majoritatea satelor şi comunelor din zona montană a Văii Izei şi Vişeului.
Înfiinţarea acestei staţii a fost motivată de ISU Maramureş prin nevoia de a creşte timpul de răspuns la intervenţii, îndeosebi în localităţile din zona de munte.
Potrivit Biroului de presă al ISU Maramureş, în această zonă acţiona până de curând doar personalul staţiei SMURD Sighetu Marmaţiei, dotat cu o ambulanţă de prim-ajutor calificat, care avea în responsabilitate 123.054 de locuitori şi 38.830 de locuinţe, situate într-un municipiu, două oraşe şi 23 de comune.
Staţia SMURD Bogdan Vodă este dotată cu o autospecială de tip "B", cu echipaj de prim-ajutor calificat şi va fi deservită de câte trei paramedici pompieri pe tură. De activitatea staţiei vor beneficia 34.176 de locuitori din două oraşe şi opt comune cu 11 sate. AGERPRES/ (AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ISU Maramureş: 17 victime în exploziile de la Sighetu Marmaţiei; printre răniţi - doi lucrători ISU şi trei poliţişti Un număr de 17 persoane au fost rănite în cele două explozii produse în clubul din Sighetu Marmaţiei, precizează, duminică, printr-un comunicat transmis AGERPRES, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Maramureş: SMURD a împlinit trei ani de activitate în judeţ ISU Maramureş a marcat, marţi, trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Maramureş, în această perioadă personalul serviciului fiind permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi intervenind cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie...
Sălaj: Autospeciale pentru pompieri în valoare de 290.000 de euro Dotarea pompierilor din Sălaj se va îmbunătăţi cu două autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în valoare totală de circa 290.000 de euro, ele urmând a fi achiziţionate printr-un proiect cu finanţare europeană ce vizeză îmbunătăţirea dotării cu astfel de echipamente în cele şase judeţe...
Maramureş: A fost inaugurat primul dispecerat integrat de urgenţă naţional ISU - SMURD - Ambulanţă Primul dispecerat integrat din ţară având în componenţă ISU - SMURD - Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost inaugurat, vineri, în judeţul Maramureş.
Maramureş: Patru ambulanţe SMURD pentru staţiile teritoriale Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş a intrat, duminică, în posesia a patru ambulanţe pentru SMURD care urmează a fi distribuite serviciilor din teritoriu.