Cele mai citite
 


Profesorii, elevii şi părinţi, informaţi prentru prevenirea gripei
marţi, 15 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a transmis, luni, în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti, o adresă cu privire la Planul de măsuri privind prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripa A/H1N1, conţinut în Ordinul Ministerului Sănătăţii nr.1094/10.09.2009, informează un comunicat al inspectoratului, remis AGERPRES.
Conform Planului de măsuri, directorii unităţilor de învăţământ vor informa cadrele didactice, elevii şi părinţii cu privire la măsurile şi activităţile care se impun pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSM) s-a întâlnit, vineri, cu medicii şcolari coordonatori pentru a pregăti strategia privind prevenirea gripei A/H1N1 în şcolile din Bucureşti.

'Vom avea o întâlnire cu medicii şcolari coordonatori, iar apoi cu toată reţeaua de medicină şcolară', declara săptămâna trecută, directorul general al ASSM, Marius Savu.

El a mai spus că, deşi nu există medici în fiecare unitate de învăţământ, mesajul ASSM pentru prevenirea gripei va ajunge în toate şcolile, iar la începutul anului şcolar va fi realizat triajul epidemiologic standard în care medicul sau asistenţii medicali verifică starea de sănătate clinică a copiilor şi şcolarilor.

Totodată, Savu a mai spus că vor fi distribuite pliante privind prevenirea gripei, ce vor fi afişate la loc vizibil.

'Triajul epidemiologic pentru gripa nouă va fi continuu. Toţi elevii vor fi supravegheaţi zilnic de cadrele didactice şi orice caz suspect va fi prezentat medicului. Şi cadrele didactice vor fi obligate să respecte normele de igienă, la fel ca şcolarii', a explicat Marius Savu.

Toţi copiii vor fi îndrumaţi să se spele pe mâini înainte de masă şi după folosirea toaletei şi vor avea obligatoriu asupra lor o batistă pe care o vor folosi când strănută. Cea mai bună măsură de prevenţie pentru colectivitate va fi izolarea celor bolnavi.

În unităţile şcolare din Bucureşti funcţionează 600 de de cabinete medicale şi 885 de medici, asistenţi şi dentişti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Închiderea şcolilor, eficientă la începutul epidemiei de gripă H1N1, potrivit OMS Închiderea şcolilor pentru a frâna propagarea gripei H1N1 este eficientă mai ales la începutul epidemiei, înainte ca 1% din populaţie să fie afectată, indică Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un comunicat dat publicităţii vineri la Geneva, citat de AFP.
Dolj: A început campania de informare în şcoli privind riscurile gripei noi Odată cu începerea noului an şcolar, în şcolile din judeţul Dolj a demarat şi campania de informare a elevilor despre riscurile la care sunt expuşi din cauza virusului A(H1N1).
Grecia: decesul unui turist francez contaminat cu virusul H1N1 Un francez în vârstă de 29 ani, sosit în Grecia pentru a-şi petrece vacanţa, a decedat marţi de gripă H1N1 într-un spital din Atena, a comunicat Ministerul grec al Sănătăţii, transmite AFP.
Anumiţi bolnavi de gripă A sunt contagioşi şi la opt zile după dispariţia febrei (studii) Anumite persoane infectate cu virusul A/H1N1 ar putea fi contagioase şi la opt zile după dispariţia febrei, mai mult decât credeau iniţial virusologii, indică două studii date publicităţii luni în Statele Unite ale Americii (SUA), relatează AFP.