Cele mai citite
 


Proiectul de Lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate, în dezbatere publică
joi, 29 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul de Lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România se află în dezbatere publică, de miercuri, pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, la secţiunea transparenţă decizională, se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.
La elaborarea documentului au participat profesionişti din sistemul sanitar, reprezentanţii Comisiei Prezidenţiale, ai Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate etc.
Proiectul de act normativ propune o serie de modificări legislative semnificative pentru sistemul sanitar. Printre acestea, Ministerul Sănătăţii aminteşte interpunerea între CNAS şi furnizorii de servicii medicale a unei verigi suplimentare, reprezentate de casele de asigurări de sănătate private şi posibilitatea spitalelor de a se organiza ca unităţi cu statut de fundaţie sau chiar de societate comercială.
De asemenea, proiectul de act normativ creează cadrul legislativ care dă posibilitatea autorităţilor locale de a angaja direct un medic, în zonele unde sunt dificultăţi la acordarea de asistenţă medicală. Acesta va fi sprijinit de o echipă multidisciplinară al cărei nucleu de bază va fi format din asistenţi comunitari şi mediatori sanitari.
Noul proiect legislativ mai prevede modificări în ceea ce priveşte utilizarea resurselor de medicamente, dar şi a calităţii serviciilor medicale în vederea eficientizării acestor domenii. În acest sens se propune crearea unei agenţii pentru informaţii şi calitate în sănătate (ANCIS), ca o structură în coordonarea MS, se mai arată în comunicat. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asiguratorii îi vor prezenta pe 19 ianuarie ministrului Sănătăţii propunerile privind legea-cadru Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) îi va prezenta ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, propunerile de modificare a legii de organizare a sistemului sanitar pe 19 ianuarie, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Constantin Năstase, manager de relaţii publice...
UPDATE MS a început consultările pe tema proiectului privind organizarea sistemului sanitar Ministerul Sănătăţii a început, joi, seria de consultări şi discuţii pe tema proiectului de Lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Proiectul noii legi a sănătăţii va fi postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii în câteva zile Ministrul sănătăţii, dr. Ritli Ladislau, a anunţat joi, în conferinţă de presă, că proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România va fi publicat pentru dezbatere publică pe pagina de web a ministerului în câteva zile.
CMR: MS şi CNAS au creat un focar conflictual în sistemul sanitar Colegiul Medicilor din România (CMR) şi-a manifestat marţi indignarea faţă de faptul că Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar fi creat un 'focar conflictual' în sistemul românesc de sănătate, prin contractul-cadru privind asistenţa medicală în sistemul de asigurări...
CMDR: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii agravează situaţia şi încalcă dreptul asiguraţilor la asistenţă Măsura luată de Ministerul Sănătăţii privind asistenţa stomatologică în sistemul public de asigurări de sănătate nu face decât să agraveze situaţia şi să încalce dreptul asiguraţilor la această asistenţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din România...