Cele mai citite
 


Purtătorul de cuvânt al spitalului "Grigore Alexandrescu": Starea celor două fetiţe siameze este stabilă
joi, 29 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Starea celor două fetiţe siameze care au ajuns de la Piteşti la Spitalul "Grigore Alexandrescu" este stabilă, a declarat pentru AGERPRES dr. Raluca Alexandrescu, purtătorul de cuvânt al spitalului.
Ea a spus că a fost făcută o ecografie care evidenţiază că inimile sunt separate. Raluca Alexandrescu a mai afirmat că urmează să se facă şi alte investigaţii, iar în prezent siamezele sunt la terapie intensivă şi monitorizarea lor se face permanent.
"Sunt multe etape care trebuie parcurse, trebuie să subliniem că fiecare caz este unic, iar evoluţia nou-născuţilor totdeauna este imprevizibilă, cu atât mai mult a celor cu malformaţii şi de aceea necesită o monitorizare permanentă şi atentă. O echipă multidisciplinară va face evaluările şi se va decide momentul când va trebui intervenit", a subliniat dr. Raluca Alexandrescu.
Cele două fetiţe s-au născut cu o lună mai devreme, au împreună 2,800 kilograme, sunt lipite în zona ficatului, toracelui şi o porţiune de abdomen. Ele au ajuns la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" cu dezechilibre renale şi digestive.
O echipă de cel puţini zece medici supraveghează şi evaluează siamezele, ele fiind hrănite cu ajutorul unui tub care duce hrana direct în stomac.
Siamezele se luptă acum să se adapteze la noul mediu, întrucât au fost născute prematur.
Medicii mai spun că unele malformaţii sunt greu de depistat în timpul sarcinii. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Incubator de 10.000 euro donat Spitalului 'Grigore Alexandrescu' de Organizaţia Salvaţi Copiii Organizaţia Salvaţi Copiii România a dotat joi Secţia de terapie intensivă neonatală a Spitalului "Grigore Alexandrescu" cu un incubator de ultimă generaţie, în cadrul campaniei de reducere a mortalităţii infantile "Bun venit pe lume!".
Aparatură medicală în valoare de 75.000 de dolari, donată Spitalului 'Grigore Alexandrescu' Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Aparatură medicală în valoare de 75.000 de dolari a fost donată miercuri Departamentului de Terapie Intensivă Nou-născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' de Grupul Rompetrol.
Cea de-a doua siameză internată în luna decembrie 2011 la Spitalul Grigore Alexandrescu a decedat Cele două siameze care s-au născut la sfârşitul anului trecut şi au fost internate la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, au decedat. Prima fetiţă a încetat din viaţă marţi seara, ca urmare a malformaţiilor pe care le avea, iar în cursul nopţii a murit şi cea de a doua.
Starea celor şase bebeluşi internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu, staţionară Starea celor şase nou-născuţi prematur, care au fost afectaţi de arsuri şi leziuni inhalatorii în accidentul colectiv petrecut la maternitatea Giuleşti, este staţionară.
Spitalul "Grigore Alexandrescu": Doi pacienţi în stare critică, alţi trei în stare gravă În Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" se află doi pacienţi răniţi în incendiul de la clubul Colectiv care sunt în stare critică, intubaţi, şi trei în stare gravă.
Copilul intoxicat din judeţul Argeş a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu Un copil în vârstă de doi ani, din Piteşti, aflat în stare gravă după ce a ingerat o substanţă toxică, a ajuns cu un elicopter SMURD la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală.