Cele mai citite
 


Un nou tratament eficient împotriva cancerului
miercuri, 16 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un medicament împotriva diabetului, Metformin, cel mai prescris, combinat cu Doxorubicin, împotriva cancerului, distruge mai eficient celule stem ale cancerului la şoareci decât chimioterapia singură, relatează AFP.
Rezultatele acestor lucrări se adaugă unor altor indicii preliminarii, potrivit cărora Metformin ar putea contribui la combaterea cancerului de sân, au scris autorii acestui studiu de la Facultatea de Medicină a Universităţii Harvard (Massachusetts, nord-est), publicat în revista Cancer Research.

'Am descoperit o substanţă care atacă celulele stem canceroase într-un tratament de primă linie împotriva diabetului', a subliniat Kevin Struhl, profesor de chimie biologică şi farmacologie moleculară.

Metformin pare să acţioneze independent de capacitatea sa de a ameliora sensibilitatea la insulină şi de a reduce nivelul de zahăr din sânge, doi factori legaţi, de asemenea, de un pronostic mai bun pentru cancerul de sân, au explicat autorii studiului.

Rezultatele studiului coroborează ipoteza celulelor stem canceroase, potrivit cărora un mic număr de celule maligne au capacităţi speciale care le permit să alimenteze creşterea cancerului şi să promoveze reapariţia.

Cu alte cuvinte, celulele stem canceroase par să reziste la tratamente convenţionale de chimioterapie care distrug cea mai mare parte din tumoare.

Autorii studiului au notat însă că Metformin, singur, este ineficient în tratarea cancerului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În SUA a fost omologat un nou tratament împotriva cancerului pulmonar Autorităţile din domeniul sănătăţii din SUA au anunţat la începutul acestei săptămâni că au dat undă verde grupului farmaceutic elveţian Roche pentru comercializarea medicamentului său Alecensa destinat tratării cancerului pulmonar, scrie leparisien.fr.
Un nou tratament indicat in cancerul de san HER 2 pozitiv, in stadiu incipient Comitetul Uniunii Europene pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman (CHMP) recomanda Comisiei Europene aprobarea utilizarii Perjeta (pertuzumab) in combinatie cu Herceptin (trastuzumab) si chimioterapie pentru tratamentul neoajuvant (preoperator) al pacientelor cu cancer de san HER 2 pozitiv, local avansat...
Bolnavii de cancer trataţi cu chimioterapie dezvoltă rezistenţă la acest tratament Chimioterapia face ca pacienţii să dezvolte rezistenţă la acest tip de tratament, ceea ce diminuează eficienţa tratării cancerului, avertizează revista ştiinţifică britanică Nature Medicine în ediţia sa de luni.
O toxină din veninul şarpelui cu clopoţei este eficientă împotriva cancerului, potrivit unui studiu brazilian O substanţă extrasă din veninul şarpelui cu clopoţei ar putea mări speranţa de viaţă a pacienţilor care suferă de cancer de piele, potrivit unor experimente braziliene realizate, pentru moment, pe şoareci de laborator, semnalează EFE.
Un tratament anti-leucemie ar putea da rezultate şi împotriva cancerului de pancreas Un tratament folosit pentru a trata leucemiile şi limfoamele ar putea eficientiza, de asemenea, chimioterapiile menite să combată cancerul de pancreas, unul dintre cele mai letale forme de cancer, potrivit unui studiu ale cărui concluzii au fost prezentate miercuri la Barcelona, relatează AFP.
Chirurgia "luminată" - un nou tip de chirurgie împotriva cancerului Londra, 27 aprilie /Agerpres/ - O echipă de oameni de ştiinţă de la University of California din San Diego, a anunţat că a reuşit să eficientizeze procesul chirurgical în cazul bolnavilor de cancer prin crearea unei hărţi luminoase a ţesutului tumoral, astfel încât acesta să poată fi extras în totalitate...