Cele mai citite
 


Buzău: Pacienţii spitalelor beneficiază de fişe medicale în format electronic
sâmbătă, 31 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienţii spitalelor din judeţul Buzău au, de vineri, fişe medicale în format electronic, în urma implementării unui program finanţat din fonduri europene, în valoare de peste patru milioane de lei.
Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Dorel Nicolescu, trei spitale, din Buzău, Râmnicu Sărat şi Nehoiu, au finalizat implementarea proiectului "E-sănătate - un serviciu în beneficiul cetăţeanului", cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului încheiat cu Ministerul Comunicaţiilor, demarat anul trecut.
"Practic, fiecare pacient va avea o fişă electronică ce poate fi accesată de la toate unităţile medicale din judeţ. Medicii nu vor mai trebui să întrebe pacientul sau rudele acestuia de afecţiunile de care suferă, ci vor accesa cu uşurinţă fişa medicală a bolnavului în format electronic", a explicat dr. Dorel Nicolescu.
Valoarea totală a proiectului se ridică la 4.450.000 de lei, o cotă de 2% fiind suportată de cele trei spitale din judeţul Buzău. AGERPRES/(A - Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Fonduri UE pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă Consiliul Judeţean Buzău va atrage fonduri europene de circa trei milioane de lei în vederea modernizării a 19 cabinete medicale în Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi a dotării a 10 cabinete cu calculatoare performante în vederea creării unui sistem informatic la nivel judeţean.
Buzău: Ambulatorul Spitalului judeţean de Urgenţă, reabilitat cu fonduri europene Mai multe cabinete medicale ale Ambulatorului Spitalului judeţean de Urgenţă Buzău vor fi modernizate şi vor primi aparatură medicală, în cadrul unei proiect finanţat din fonduri europene.
Buzău: CJ doreşte preluarea rapidă a Spitalului judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean Buzău doreşte să preia rapid Spitalul Judeţean de Urgenţă şi va atrage fonduri locale şi europene pentru modernizarea acestuia, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedintele CJ Victor Mocanu.
Buzău: Coplata în principalele spitale din judeţ este de 7, 8 sau 10 lei Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a stabilit marţi ca valoarea coplăţii intrate în vigoare luni, 1 aprilie, să fie de 8 lei, iar la Spitalul municipal Râmnicu Sărat, pacienţii vor achita la externare suma maximă stabilită prin contractul cadru, de 10 lei.
Buzău: Patru puncte deschise pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă În municipiul Buzău au fost deschise miercuri patru puncte de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, iar în cele câteva zeci de farmacii din acest oraş dar şi din Râmnicu Sărat s-au constituit puncte de prim ajutor anticaniculă.
Buzău: CJ a aprobat o investiţie de 5,4 milioane lei din fonduri proprii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Consilierii judeţeni au aprobat, joi, alocarea sumei de 5,4 milioane de lei, fonduri proprii, pentru investiţii în dotarea noii maternităţi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.