Cele mai citite
 


Cartel ALFA solicită ca proiectul de lege a Sănătăţii să fie dezbătut public minimum patru luni
sâmbătă, 31 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele CNS 'Cartel ALFA', Bogdan Hossu, a trimis vineri o scrisoare deschisă preşedintelui României, Traian Băsescu, şi premierului Emil Boc în care solicită ca proiectul de lege a Sănătăţii să fie pus în dezbatere publică timp de cel puţin patru luni de zile, pentru ca societatea civilă şi partenerii sociali să poată analiza cu atenţie documentul şi să ceară, dacă este nevoie, modificări ale proiectului de lege, se arată într-un comunicat transmis de organizaţia sindicală.
'Redactarea proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România s-a realizat în secret, fără nicio consultare a societăţii civile, şi fără ca partenerii sociali să fie consultaţi şi implicaţi în redactarea textului de lege. Mai mult, textul final al proiectului de lege, care urmează să schimbe radical sistemul de sănătate din România, a fost făcut public şi supus dezbaterii publice doar pentru un interval de opt zile, dintre care trei sunt zile de sărbătoare. Deoarece este vorba de un subiect care ar fi trebuit să facă obiectul unui referendum, cerem ca proiectul să fie pus în dezbatere publică pentru cel puţin patru luni de zile, timp în care toţi cei care sunt îndreptăţiţi să analizeze, să comenteze, să critice şi să ceară modificări ale textului de lege să o poată face', a declarat - în comunicatul citat - Bogdan Hossu.
Acesta consideră, totodată, că este aberant ca o lege care vizează sistemul de sănătate naţională, deci pe fiecare cetăţean al acestei ţări, să fie construită doar pe principiul 'profitului', iar spitalele să fie asociate numai ideii de societate comercială, şi nu interesului general.
'Constituţia României garantează dreptul la sănătate şi la asistenţă medicală pentru toţi cetăţenii. Sistemul public de sănătate din România nu poate fi o anexă a intereselor de partid şi nici o sursă de bani pentru vreun partid', a precizat preşedintele CNS 'Cartel ALFA'.AGERPRES/(AS-Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Băsescu: România are nevoie urgent de o nouă lege a Sănătăţii Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că România are nevoie urgent de o nouă lege a Sănătăţii, făcând apel la cei responsabili să se aplece asupra proiectului pe care l-a pus în dezbatere cu Emil Boc.
Deblocarea până în aprilie a posturilor din sănătate şi salarizarea diferenţiată în sistem - intenţii ale Guvernului desemnat Deblocarea, până în luna aprilie, a posturilor din sistemul de sănătate, aprobarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferenţiată, în funcţie de performanţă, a personalului din domeniu, precum şi continuarea de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a informatizării sistemului de sănătate...
Scrisoare deschisă pentru 'resuscitarea Sănătăţii' Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din Municipiu Bucureşti, prof. dr. Vladimir Beliş, şi dr. Florin Chirculescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Medicilor, cer într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Traian...
COPAC reclamă scăderea accesului pacienţilor la medicamente Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a adresat o scrisoare deschisă preşedintelui României, Traian Băsescu, primului ministru Emil Boc, ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, în care atrage atenţia asupra faptului că noul mecanism de compensare a medicamentelor obligă...
PC solicită reanalizarea de urgenţă a deciziei de reorganizare a spitalelor Partidul Conservator cere autorităţilor reanalizarea de urgenţă a deciziei de desfiinţare a unor spitale, într-o scrisoare deschisă semnată de liderul PC, Daniel Constantin, şi de deputatul Tudor Ciuhodaru, transmisă miercuri AGERPRES.
Traian Băsescu apreciază decizia lui Boc de a respinge modificările de buget cerute de marile companii de stat Preşedintele Traian Băsescu a declarat că apreciază decizia de miercuri a premierului Emil Boc, care a respins toate modificările de buget cerute de marile companii de stat, cerând explicaţii precise asupra motivelor pentru care nu s-au realizat bugetele.