Cele mai citite
 


Franţa: Fondatorul PIP a creat cu copiii săi o nouă societate pentru fabricarea de implanturi
sâmbătă, 31 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fondatorul protezelor mamare defectuoase marca PIP apare în organigrama unei noi societăţi de fabricare de implanturi, creată în iunie, în sudul Franţei, pe numele copiilor săi, informează vineri presa locală, potrivit AFP.
Potrivit unor documente înregistrate la Toulon, copiii lui Jean-Claude Mas, Nicolas Lucciardi, de 27 de ani, şi Peggy Lucciardi, de 24 de ani, au creat în iunie, în Franţa, 'Implant Technologie' (FIT), 'societate de fabricare de material medico-chirurgical şi dentar'.

Numele fondatorului PIP apare în realitate în organigrama acestei societăţi în calitate de 'consultant tehnico-comercial' şi 'creator de geniu', semnalează cotidianul Nice-Matin, care citează un document privind strategia comercială a societăţii.

Potrivit ziarului, FIT este de fapt 'o societate pentru fabricarea de proteze mamare' care ar avea ca 'obiectiv desfăşurarea pe piaţa europeană, sud-americană şi chineză' la preţuri concurenţiale.

În martie 2010, Agenţia franceză pentru siguranţa sanitară a produselor de sănătate (Afssaps) a dispus retragerea şi suspendarea punerii pe piaţă, a distribuirii, exportării şi utilizării implanturilor mamare cu gel de silicon fabricate de societatea 'Poly Implant Prothese' (PIP).

PIP este suspectată că ar fi recurs în mod fraudulos la un gel de proastă calitate pentru a fabrica implanturile. Acest gel, de zece ori mai puţin costisitor decât gelul conform, antrenează riscuri crescute de rupere a învelişului protezei.

Dosarul, dezvăluit în toamna anului 2010, a luat amploare după anunţarea unor cazuri de cancer la mai multe femei purtătoare de proteze marca PIP, dintre care două au decedat.

Legătura dintre cancer şi aceste implanturi nu a fost, pentru moment, stabilită.

Săptămâna trecută, guvernul francez a recomandat totuşi, 'cu titlu preventiv', retragerea protezelor marca PIP purtate de aproximativ 30.000 de femei în Franţa şi zeci de mii în străinătate.

Parchetul din Marsilia a deschis o anchetă la începutul lui 2010, după o alertă a Afssaps cu privire la modul de fabricare a protezelor marca PIP. Un proces este prevăzut la sfârşitul lui 2012, pentru 'înşelăciune agravată'. A fost deschisă, de asemenea, o anchetă pentru 'omucidere involuntară', după decesul unei femei purtătoare de implanturi marca PIP.

În total, peste 2.500 de plângeri au fost depuse la Parchetul din Marsilia. Casa naţională de asigurări de boală (Cnam) a depus, şi ea, plângere în acest caz.

Vineri, Brazilia a interzis definitiv folosirea protezelor mamare produse de societatea franceză 'Poly Implant Prothese', suspectate că ar fi dăunătoare sănătăţii, potrivit AFP. În America de Sud, folosirea lor a fost deja interzisă în Argentina, Ecuador, Chile şi Columbia.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost inculpat pentru "vătămare din culpă" Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost inculpat, vineri, la Marsilia pentru "vătămare din culpă", a declarat avocatul acestuia, citat de AFP.
Franţa: Circa 8.000 de femei au fost supuse unor intervenţii pentru îndepărtarea protezelor mamare PIP Circa 8.000 de femei au beneficiat în Franţa de îndepărtarea protezelor mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP), umplute cu un gel pe bază de silicon impropriu utilizării medicale şi aflate în centrul unui scandal sanitar la nivel mondial, potrivit unui bilanţ realizat la sfârşitul...
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost arestat Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost arestat joi dimineaţa, la domiciliul său din sudul Franţei, transmit AFP şi Reuters, citând surse apropiate anchetei.
Austria: Aproximativ 100 de femei au implanturi PIP Aproximativ o sută de femei care deţin proteze mamare cu probleme produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) au sesizat societatea austriacă pentru protecţia consumatorului (VKI), a declarat joi o juristă a VIK, potrivit APA.
Franţa: Începe megaprocesul protezelor mamare PIP la Marsilia Procesul fabricanţilor francezi ai implanturilor mamare PIP (Poly Implant Prothese), un scandal sanitar de amploare mondială, izbucnit în 2010, care a rezultat în mii de plângeri, se deschide miercuri la Curtea Penală din Marsilia, în sudul Franţei, relatează AFP.