Cele mai citite
 


Anumiţi bolnavi de gripă A sunt contagioşi şi la opt zile după dispariţia febrei (studii)
miercuri, 16 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Anumite persoane infectate cu virusul A/H1N1 ar putea fi contagioase şi la opt zile după dispariţia febrei, mai mult decât credeau iniţial virusologii, indică două studii date publicităţii luni în Statele Unite ale Americii (SUA), relatează AFP.
Autorităţile sanitare americane recomandă în prezent persoanelor care au contractat gripa porcină să aştepte 24 de ore după dispariţia febrei înainte de a se întoarce la serviciu sau la şcoală, în scopul reducerii riscului de contagiune.

Cele două studii, unul efectuat în Canada şi celălalt la Singapore, au ajuns la concluzii similare. Potrivit acestora, între 19 şi 30% dintre persoanele infectate cu virusul gripal de tip A ar putea fi contagioase până la opt zile după dispariţia febrei.

'Acest studiu arată că putem fi contagioşi nu numai 24 sau 48 de ore ci probabil până la o săptămână' după dispariţia febrei, a explicat dr. Gaston De Serres, din cadrul Institutului naţional de sănătate publică din provincia canadiană Quebec, în cadrul unei conferinţe de presă organizate cu prilejul celei de-a 49-a conferinţe anuale privind agenţii microbieni şi chimioterapia, care se desfăşoară la San Francisco, în statul american California.

Din cei 43 de bolnavi infectaţi cu virusul A/H1N1 monitorizaţi în cadrul studiului, circa 19% aveau încă în sânge agenţi patogeni capabili să se înmulţească, făcând ca persoana să fie contagioasă şi la opt zile după dispariţia febrei, a precizat dr. De Serres.

La zece zile după dispariţia febrei, niciunul dintre bolnavi nu mai prezenta nicio urmă de virus, potrivit testelor efectuate.

Cel de-al doilea studiu, efectuat de dr. David Lye la spitalul Tan Tock Seng din Singapore pe un grup de 70 de bolnavi de gripă porcină, indică faptul că 20-30% dintre cei infectaţi pot fi contagioşi la opt zile după dispariţia febrei şi unii chiar la 12 zile. În cazul pacienţilor trataţi cu antivirale, perioda de risc de contagiune a fost mai scăzută, notează AFP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: A început campania de informare în şcoli privind riscurile gripei noi Odată cu începerea noului an şcolar, în şcolile din judeţul Dolj a demarat şi campania de informare a elevilor despre riscurile la care sunt expuşi din cauza virusului A(H1N1).
Grecia: decesul unui turist francez contaminat cu virusul H1N1 Un francez în vârstă de 29 ani, sosit în Grecia pentru a-şi petrece vacanţa, a decedat marţi de gripă H1N1 într-un spital din Atena, a comunicat Ministerul grec al Sănătăţii, transmite AFP.
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Administraţia Spitalelor pregăteşte strategia de prevenire a gripei în şcoli Bucureşti, 9 sep /Agerpres/ - Administraţia Spitalelor şi Servicii Medicale (ASSM) se va întâlni, vineri, cu medicii şcolari coordonatori pentru a pregăti strategia privind prevenirea gripei A/H1N1 în şcolile din Bucureşti.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.