Cele mai citite
 


Indonezia: Au fost filmaţi în junglă 35 de rinoceri de Java, specie ameninţată de dispariţie
sâmbătă, 31 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Camere ascunse în jungla din insula indoneziană Java au înregistrat imagini cu 35 de rinoceri de Java, specie ameninţată de dispariţie, dintre care cinci pui, au anunţat vineri autorităţile indoneziene, citate de AFP.
'Camerele au înregistrat imagini cu rinoceri - 22 de masculi şi 13 femele. Din cei cinci pui, patru sunt masculi şi unul este femelă', spune Bambang Novianto, director pentru protecţia biodiversităţii în Ministerul Pădurilor. Ministerul a instalat 44 de camere cu infraroşii din ianuarie până în octombrie în parcul naţional Ujung Kulon din vestul extrem al insulei Java.

Prezenţa celor cinci pui 'arată că populaţia continuă să se dezvolte', însă dezechilibrul dintre sexe ar putea pune în pericol această specie ameninţată, a adăugat directorul. 'Există mai mulţi masculi decât femele. Ne temem că acest lucru va duce la lupte aprige între masculi pentru cucerirea unei partenere, care ar putea sfârşi cu moartea' unuia sau a mai multor rinoceri, a mai spus el.

Pentru a sprijini eforturile de protejare a rinocerilor de Java, ministerul a contribuit la crearea unui sanctuar de reproducere, pe o suprafaţă de 38.000 ha, în cadrul parcului naţional care are 122.000 ha, precizează Bambang Novianto. Guvernul speră să ajungă astfel la o populaţie de 70-80 de rinoceri până în 2015, faţă de numărul actual de 44 de animale.

Rinocerii de Java (Rhinoceros sondaicus) se deosebesc de rinocerii de din Africa, fiind mai mici, având un singur corn şi pliuri mai mari ale pielii. Exemplare ale acestei specii se găsesc într-o zonă vastă, din nordul Indiei până în actuala Indonezie, trecând prin Birmania, Thailanda şi Malayezia. Din nefericire, rinocerii au fost decimaţi deoarece se crede că cornul lor are puteri deosebite, fiind folosit în medicina asiatică, deşi multe ţări au interzis comercializarea sa. O altă cauză a scăderii numărului de rinoceri este dispariţia habitatului lor forestier.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Indonezia devine o piaţă strategică pentru firmele din România Indonezia devine o piaţă strategică pentru România în zona Asiei de Sud-Est, fiind o ţară cu resurse financiare şi naturale bogate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Ion Şerban, consilier în Ministerul Economiei, la Forumul de Afaceri pentru Comerţ şi Investiţii România - Indonezia.
Tribunalul Bucureşti a amânat pentru 15 februarie procesul lui Sorin Ovidiu Vîntu Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat marţi pentru 15 februarie dosarul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat că i-ar fi trimis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.
O echipă de paleoantropologi anunţă descoperirea unei posibile noi specii de hominid O fosilă provenind de la un hominid descoperită pe platoul marin din apropiere de Taiwan dovedeşte că un grup de oameni primitivi, probabil dintr-o specie necunoscută încă, au trăit în Asia în urmă cu 10.000 până la 190.000 de ani, relatează Live Science.
Aproape 25.000 de plante şi animale pe cale de dispariţie (IUCN) Aproximativ 24.216 de specii animale şi vegetale sunt pe cale de dispariţie în lume, potrivit ultimei liste roşii publicate joi de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii şi a Resurselor Naturale /IUCN/, informează site-ul MaxiSciences.
Indonezia: Trei morţi în urma gripei aviare de la începutul anului O tânără de 19 ani a decedat de gripă aviară în Indonezia, ridicând la trei numărul deceselor în urma acestei boli de la începutul anului, a anunţat marţi Ministerul indonezian al Sănătăţii, citat de AFP.
Indonezia: Gripa aviară ucide doi copii în Bali Doi copii indonezieni au murit în urma infectării cu virusul H5N1 pe insula Bali, primele decese înregistrate din cauza gripei aviare în şapte luni în Indonezia, informează luni Associated Press.