Cele mai citite
 


Nouă răniţi în incendiul izbucnit pe un submarin nuclear rusesc
sâmbătă, 31 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nouă persoane au fost rănite în incendiul care a afectat coca submarinului nuclear rusesc Ekaterinburg în timpul reparaţiilor în regiunea Murmansk, informează agenţia Interfax.
Incendiul, care se declanşase joi, la 16h20 (ora Moscovei), a fost stins vineri, în jurul 01h40 (21h40 GMT), fără ca focul să afecteze interiorul navei, a declarat ministrul situaţiilor de urgenţă, Serghei Şoigu, citat de agenţie.

Un purtător de cuvânt al Marinei a declarat că incendiul s-a declanşat când eşafodajul din lemn din jurul submarinului, care se afla într-un doc al bazei militare de la Severomorsk, a luat foc. Flăcările nu au constituit 'nicio ameninţare pentru echipamentele tehnice aflate la bord' şi nici nu au fost constatate scurgeri radioactive de pe submarin în timpul incidentului, a adăugat el.

O anchetă penală a fost declanşată pentru 'distrugere şi daune provocate unor bunuri militare prin imprudenţă', a declarat un purtător de cuvânt al parchetului militar rusesc, citat de Ria Novosti.

Nicio informaţie nu a fost difuzată despre cauzele acestui incendiu, declanşat în timp ce - potrivit autorităţilor ruseşti - niciun sistem de armament nu se află la bordul submarinului, iar sistemul de propulsie nucleară al acestuia este nefuncţional.

11 echipe de pompieri, o navă de stingere a incendiilor şi un elicopter au participat la operaţiunea de salvare, 9 pompieri fiind intoxicaţi uşor în timpul ei şi necesitând îngrijiri medicale, completează informaţiile canalul de televiziune local TV-21.

Submarinul nuclear din clasa Delta Ekaterinburg este în dotarea armatei ruse din 1985 şi poate transporta 16 rachete balistice intercontinentale, potrivit presei ruse.

Incidentul a avut loc în apropiere de Severomorsk, oraş şi port inaccesibil persoanelor care nu dispun de autorizaţii speciale, acolo fiind amplasată una dintre principalele baze navale ale marinei ruse.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul de Urgenţă Floreasca: Şase răniţi în incendiul din Colectiv - în stare critică Şase răniţi în incendiul de la club Colectiv se află în stare critică, a declarat marţi şeful Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca, Ioan Lascăr.
Doi răniţi grav în incendiul produs într-un bloc din Capitală Doi bărbaţi au fost grav răniţi într-un incendiu puternic declanşat în noaptea de marţi spre miercuri ca urmare a unei explozii produse într-un apartament de bloc situat pe Str.Plutonier Ionescu Petre din sector 3 al Capitalei.
Spitalul Militar: Şase răniţi în incendiul din club Colectiv - în stare critică Şase răniţi în incendiul din clubul Colectiv, internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila', sunt în stare critică, a declarat marţi comandantul instituţiei, Florentina Ioniţă Radu.
Spitalul de Urgenţă Floreasca: Şase pacienţi internaţi, toţi în stare foarte gravă Şase răniţi în incendiul din club Colectiv sunt internaţi marţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, toţi în stare foarte gravă, a declarat medicul Ioana Grinţescu.
Incendiu Colectiv: Şase pacienţi internaţi la Spitalul Floreasca, în stare critică Şase dintre pacienţii internaţi la Spitalul Floreasca, după ce au fost răniţi în incendiul de acum o săptămână din clubul Colectiv, se află în stare critică, a declarat, vineri, dr. Rodica Ciolacu, medic primar medicină de urgenţă în cadrul unităţii medicale.
Incendiul din Club Colectiv - sinteză În noaptea de 30 octombrie 2015, un incendiu a izbucnit în clubul bucureştean Colectiv, din str. Tăbăcarilor nr. 7, sectorul 4, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a unui nou album. Potrivit martorilor, incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului...