Cele mai citite
 


Raluca Turcan (PDL): 2011 - anul ieşirii din recesiune, 2012 - anul creşterii economice
sâmbătă, 31 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ieşirea din recesiune a României şi reluarea creşterii economice - ceea ce înseamnă continuarea cursei de recuperare a decalajelor de dezvoltare faţă de ţările Europei Occidentale - reprezintă lucrul cel mai important care s-a întâmplat în România în 2011, a declarat vineri, pentru AGERPRES, deputata PDL, Raluca Turcan.
"Dincolo de zgomotul presei şi de furia opoziţiei, 2011 rămâne anul în care România a ieşit din recesiune. Acesta e cel mai important lucru al anului care se încheie. Reluarea creşterii economice înseamnă pentru România continuarea cursei de recuperare a decalajelor de dezvoltare faţă de ţările Europei Occidentale. Din momentul în care am devenit membri ai Uniunii Europene, acest lucru - recuperarea decalajelor de dezvoltare faţă de Occident - rămâne obiectivul naţional nr. 1 pe termen lung", a spus Raluca Turcan.
Ea consideră că procesul de creştere a exporturilor româneşti evidenţiat în 2011 faţă de 2010 a însemnat "un motor de dezvoltare pentru orice ţară care vrea să facă saltul spre prosperitate."
Raluca Turcan crede, de asemenea, că România a reuşit în 2011 să se transforme dintr-un "stat al risipei, într-un stat al cheltuielilor chibzuite".
"Din punct de vedere social, cred că 2011 trebuie reţinut drept anul în care statul a început o mai atentă distribuire a resurselor sale pentru cheltuielile sociale. Dintr-un stat al risipei, România începe să devină un stat al cheltuielilor chibzuite. E adevărat că astfel de măsuri sunt de multe ori impopulare (niciodată transformarea unui spital într-un centru de asistenţă socială nu e dorită într-o comunitate), dar ele se dovedesc necesare. Menţionez de asemenea controalele din domeniul asistenţei sociale, care au ţintit la eliminarea fraudei din sistem", a menţionat deputata PDL.
Democrat liberala Raluca Turcan consideră că 2011 a stat din punct de vedere politic, sub semnul "eforturilor reformiste ale coaliţiei de guvernare şi boicotul lipsit de imaginaţie al opoziţiei".
"Politica anului 2011 a evoluat între eforturile reformiste ale coaliţiei de guvernare şi boicotul total lipsit de imaginaţie al opoziţiei. 2011 a marcat câteva succese pentru coaliţia de guvernare - adoptarea Codului Municii şi câştigarea funcţiei de preşedinte al Senatului, ca să dau doar două exemple, dar a însemnat de asemenea şi câteva amânări în privinţa unor chestiuni de importanţă politică - modificarea Constituţiei sau reducerea numărului de parlamentari. Pentru opoziţie însă, 2011 a fost un an al eşecurilor. Nu mă refer doar la scandalul Geoană, care a fost foarte vizibil, dar nu chiar aşa de important. Principala problemă a USL e aceea că nu poate fi o alternativă. USL şi-a demonstrat incompetenţa şi lipsa de curaj, mesajul dominant fiind cel negativ", a apreciat Raluca Turcan.
Potrivit acesteia, 2011 a stat "sub semnul incertitudinilor europene, al unei Uniunii Europene care reacţionează lent şi indecis la provocările şi crizele momentului."
Deputata PDL de Sibiu speră ca 2012 să fie un an al creşterii economice, al creşterii angajărilor în sistemul privat şi anul în care PDL va reuşi să îşi ducă la îndeplinire una din promisiuni, şi anume reducerea numărului de parlamentari.
"Există însă trenduri care continuă de mai mulţi ani şi care e previzibil că vor continua şi în 2012. Sper că 2012 va fi, ca şi 2011, un an al creşterii economice pentru România. Optimismul rămâne, chiar dacă a fost uşor temperat spre finalul acestui an de agravarea problemelor monedei euro. Continuarea creşterii economice nu va însemna însă (şi nu trebuie să însemne) încetarea reformelor. Deficitul bugetar trebuie în continuare redus, iar eforturile de a reduce evaziunea fiscală trebuie sporite. Guvernul nu va ceda presiunilor electorale şi se va dovedi responsabil în ciuda cererilor demagogice ale opoziţiei", a opinat Raluca Turcan.
Aceasta a mai declarat pentru AGERPRES, că speră ca după reducerile de personal din aparatul bugetar din 2011, să urmeze anul viitor o creştere a angajărilor în sistemul privat.
"Reducerile din aparatul bugetar au fost în mare parte făcute, cu un cost social important. Sper că 2012 va aduce o creştere a angajărilor în sistemul privat, în condiţiile în care numărul bugetarilor va rămâne relativ constant. Mizez pe un an al păcii sociale, fiindcă măsurile dure de austeritate aparţin trecutului, iar 2012 ar putea aduce chiar mici majorări de pensii sau salarii", a afirmat Raluca Turcan.
Parlamentara PDL se arată sceptică în legătură cu mari reuşite în reformele politice din 2012, însă crede că la anul se va reuşi reducerea numărului de parlamentari.
"2012 fiind an electoral, sunt mai curând sceptică în legătură cu mari reuşite în reformele politice (modificarea Constituţiei sau regionalizarea României), dar cred că cel puţin una dintre vechile promisiuni ale PDL va fi îndeplinită - reducerea numărului de parlamentari. Alegerile locale şi parlamentare vor fi extrem de disputate şi cred că scorul va fi foarte strâns. Sper în victoria PDL, dar ştiu că va fi nevoie de multă muncă pentru asta şi că trebuie să începem eforturile în acest sens chiar din ianuarie", a mai precizat pentru AGERPRES, Raluca Turcan. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Sibiu: Spitalul de Psihiatrie, în topul instituţiilor de asistenţă socială din România Spitalul de Psihiatrie Sibiu a fost nominalizat pentru premiul 'Instituţia anului', în cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială. Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi AGERPRES de către Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află unitatea, spitalul sibian s-a clasat în topul...
Tulcea: Singura leprozerie din România, transformată în centru de îngrijiri paleative Ultima leprozerie din Uniunea Europeană care funcţionează la Tichileşti, judeţul Tulcea, ar putea fi transformată într-un centru de asistenţă socială sau de îngrijiri paleative, în acest sens Direcţia de Sănătate Publică (DSP) începând discuţiile cu ministerul de resort.
Ponta: România are nevoie de o reorganizare; cele 8 regiuni trebuie să devină centre ale administraţiei regionale România are nevoie de o reorganizare teritorială, iar cele opt regiuni de dezvoltare trebuie să devină centre ale administraţiei regionale, a declarat sâmbătă preşedintele PSD, Victor Ponta, la Sala Palatului, cu prilejul prezentării viziunii Uniunii Social Liberale asupra administraţiei publice şi ...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Specializarea femeilor în asistenţă medicală, un proces-cheie de reducere a mortalităţii infantile Investiţiile într-o comunitate a femeilor specializate în asistenţă medicală reprezintă un rol-cheie în procesul de reducere a mortalităţii infantile şi a celei materne, în condiţiile în care, anual, peste 350.000 de femei mor în timpul sarcinii şi al naşterii şi mai mult de opt milioane de copii mor...