Cele mai citite
 


Sondaj IRES: 80% dintre români declară că au fost în acest an la biserică
sâmbătă, 31 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Potrivit unui sondaj IRES dat publicităţii joi, 80% dintre cei intervievaţi au declarat că au fost în acest an la biserică.
Pe de altă parte, mai mult de jumătate dintre români (54%) au fost în 2011 la un restaurant sau la un bar, însă au făcut sport în proporţie mai mică - 42% -, iar cei care au fost la un spectacol reprezintă 31% dintre cei chestionaţi.
Mai mult de o treime dintre cei intervievaţi au spus că au cumpărat ceva mai scump de 10 milioane de lei în anul care se încheie, un sfert au spus că au fost plecaţi în concediu, 19% au fost în străinătate. 60% au fost la o nuntă sau un botez, iar 25% au reuşit chiar să adune ceva bani în acest an, potrivit sondajului. 91% au susţinut că au dat de pomană sau au făcut o faptă caritabilă în 2011.
Peste 70% dintre români au fost în acest an la doctor, 36% au avut o problemă majoră de sănătate iar 19% au fost internaţi în spital.
Au recunoscut că au cumpărat un pachet de ţigări 35% dintre respondenţi, iar 41% au susţinut că au cumpărat cărţi.
Numai şase procente dintre respondenţi au declarat că au fost victima unui furt.
Cercetarea "Anul 2011 - între percepţiile românilor, atitudinile faţă de societate, activităţile lor umane şi practicile sociale" a fost realizată de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie - IRES. Volumul eşantionului este de 1.351 indivizi, de 18 ani şi peste, iar datele au fost culese pe 18 decembrie, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), marja de eroare fiind de ± 2,7%. AGERPRES/(AS-Antonia Niţă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sondaj IRES: Trei sferturi dintre români se declară nefumători Trei sferturi dintre români declară că sunt nefumători, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).
Sondaj Avangarde: Pompierii, Armata, Biserica - pe primele locuri în încrederea românilor Pompierii, Armata şi Biserica sunt primele trei instituţii în care românii au încredere, pe locurile următoare situându-se şcoala, mass-media şi sistemul sanitar, relevă Barometrul de opinie naţional realizat de Avangarde, în perioada 21 - 28 aprilie a.c.
Sondaj IRES: Românii se tem de război şi de criza economică şi văd în corupţie cea mai mare problemă România este percepută de locuitorii săi ca fiind o ţară nesigură, care pe termen scurt se confruntă cu riscul unui război, iar pe termen mediu şi lung, cu cel al unei crize economice cronicizate, relevă rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES)...
Sondaj IRES: Legislaţia acordă prea multe drepturi minorităţilor, cred 35% dintre români Legile din România cu privire la minorităţi le acordă acestora prea multe drepturi, cred 35% dintre respondenţii unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), în timp ce 33% cred că se acordă acestora prea puţine drepturi, iar 22% câte drepturi trebuie.
Românii care au călătorit în străinătate în 2015 au realizat plăţi cu cardul în valoare de 5,3 miliarde de lei (studiu) Românii care au călătorit în străinătate anul trecut au realizat plăţi cu cardul în valoare de 5,3 miliarde de lei şi au retras de la bancomate peste 3 miliarde de lei, potrivit unui studiu privind tendinţele şi dezvoltarea turismului global, remis luni AGERPRES.
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.