Cele mai citite
 


Sondaj IRES: România nu va depăşi criza economică în 2012; lucrurile merg într-o direcţie greşită
sâmbătă, 31 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Majoritatea persoanelor intervievate într-un sondaj IRES publicat joi consideră că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită - 79%, iar 67% nu cred că România va depăşi actuala criză economică în 2012.
Conform datelor sondajului, 44% dintre cei chestionaţi cred că anul viitor va fi mai bun, în timp de 37% sunt de părere că va fi mai rău.
Comparativ cu anul trecut, 61% declară că 2011 a fost un an mai prost pentru România iar 53% cred că 2012 va fi un an mai prost pentru ţară decât anul acesta.
În plan personal, 42% spun că 2011 a fost un an rău şi 38% că a fost un an bun.
Pentru ca lucrurile să meargă mai bine în România 74% dintre respondenţi susţin schimbarea actualului guvern în 2012. Pe de altă parte, 53% cred că preşedintele ar trebui să se implice în 2012 la fel de mult în guvernare ca şi în 2011.
Principala prioritate a Guvernului în 2012 ar trebui să fie în opinia a 52% dintre cei chestionaţi crearea locurilor de muncă, investiţiile - 19%, situaţia din agricultură - 14%.
Pe de altă parte, 89% au declarat că anul acesta nu au dat şpagă. Dintre cei 11% care afirmă că au dat şpagă, 49% au precizat că au dat şpagă la medic şi 19% la spital. Întrebaţi dacă şpaga li s-a cerut, aceştia au răspuns în proporţie de 83% că nu şi 17% că da.
Cercetarea "Anul 2011 - între percepţiile românilor, atitudinile faţă de societate, activităţile lor umane şi practicile sociale" a fost realizată de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie - IRES. Volumul eşantionului este de 1.351 indivizi, de 18 ani şi peste, datele au fost culese pe 18 decembrie 2011 prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), cu o marjă de eroare de ± 2,7%. AGERPRES/(AS, Karina Olteanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sondaj IRES: Românii se tem de război şi de criza economică şi văd în corupţie cea mai mare problemă România este percepută de locuitorii săi ca fiind o ţară nesigură, care pe termen scurt se confruntă cu riscul unui război, iar pe termen mediu şi lung, cu cel al unei crize economice cronicizate, relevă rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES)...
Sondaj CURS: România va ieşi din criză peste trei ani, susţin 67% dintre români Peste două treimi dintre români (67%) susţin că România va ieşi din criză peste trei ani sau chiar mai mult, relevă un sondaj CURS dat luni publicităţii.
Criza economică are un impact negativ asupra femeilor din România /studiu/ Criza economică are un impact negativ asupra femeilor din România, cel puţin aceasta este concluzia studiului 'Impactul crizei economice asupra femeilor", care urmeaza sa apara luna viitoare. 'Femeile erau deja un grup vulnerabil, iar acum situatia lor este cu atât mai rea. Daca inainte se punea problema...
Romeo Stavarache: Sunt adeptul paşilor mărunţi, făcuţi cu tenacitate şi responsabilitate pe termen mediu şi lung (interviu) Primarul municipiului Bacău, liberalul Romeo Stavarache, aflat la cel de-al treilea mandat ca edil, vorbeşte, într-un interviu acordat AGERPRES, despre ceea ce l-a determinat să ia decizia de a rămâne în continuare alături de băcăuani, despre atuurile care l-au ajutat să câştige, cu aproape un an în...
Băsescu: România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că în România există bariere în ceea ce priveşte relansarea economică şi că există riscul ca ţara noastră să reintre într-o perioadă de criză în contextul în care Guvernul a utilizat mai puţini bani pentru investiţii din bugetul de stat, îndreptându-i către...
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 - grupaj II Bucureşti, 3 ian /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.