Cele mai citite
 


SUA: Tot mai multe animale de companie drogate sunt aduse la veterinar
sâmbătă, 31 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mulţi medici veterinari americani au făcut o constatare mai degrabă ciudată: tot mai multe animale de companie complet drogate sunt aduse la cabinetele lor, relatează San Francisco Weekly. Potrivit ziarului american, veterinarii din ţară se confruntă cu o incredibilă creştere a numărului de intoxicaţii produse de droguri la animalele de companie.
'Înainte, nu aveam mai mult de un caz pe an. Acum avem câteva cazuri pe lună', spune Stacee Santi, medic veterinar.

Fenomenul s-ar datora în mare parte legalizării, în anul 2000, a canabisului în scopuri terapeutice. Curioşi şi mai ales gurmanzi, câinii şi pisicile sunt tentaţi să guste din ceea ce iau stăpânii lor. Unele animale au fost surprinse chiar mestecând frunze de canabis direct de pe plante. 'Câinilor le plac foarte mult', spune medicul veterinar Jennifer Schoedler. Pisicile ar fi mai puţin atrase de marijuana.

Veterinarii atrag totuşi atenţia stăpânilor de animale de companie că marijuana este o adevărată otravă pentru câini şi pisici. 'Nu se vorbeşte deloc despre sechele sau despre animale care au murit după ce au consumat marijuana. Animalele domestice care înghit canabis pot face crize de angoasă şi riscă să nu se mai poată deplasa, bea sau mânca', avertizează un veterinar din San Francisco.

Medicii le recomandă stăpânilor de animale să fie deosebit de atenţi cu animalele lor de companie. Ei îi îndeamnă şi pe adolescenţii care fumează jointuri şi se distrează dându-le şi animalelor 'să tragă' câteva fumuri să înceteze această practică.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Consumul de canabis s-a dublat într-un deceniu Consumul de canabis s-a dublat în Statele Unite ale Americii într-un interval de un deceniu, în prezent trei consumatori din zece, adică 7 milioane de persoane, abuzând de acest drog sau având dezvoltată o dependenţă de el, relevă un studiu publicat miercuri în revista medicală americană JAMA Psychiatry...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
ANIMALE DE COMPANIE: Papagalul amazon Păsări frumoase şi cu mult chef de vorbă, papagalii amazon ştiu să se facă plăcuţi şi doriţi. Papagalii amazon (Amazona amazonica) fac parte din familia Psittacidae şi ordinul Psittaciformes. Originare din America de Sud - Bolivia, Brazilia, Columbia, Ecuador, Guyana Franceză, Guyana, Peru, Surinam,...
Iaşi: Bărbat internat în urma unei intoxicaţii cu etnobotanice şi canabis Un bărbat în vârstă de 26 de ani, din oraşul Podu Iloaie a fost adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce s-a intoxicat cu etnobotanice şi canabis.
Consumul de marijuana în scop recreativ, legal în Alaska Legea privind consumul de marijuana în scop recreativ a intrat în vigoare marţi în statul Alaska, al treilea stat federal al SUA, după Colorado şi Washington, care legalizează cultivarea de canabis pentru consum propriu, scriu DPA şi AFP.