Cele mai citite
 


Timiditatea s-ar putea trata cu ajutorul unui hormon
sâmbătă, 31 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un studiu realizat la Universitatea Concordia din Montreal dezvăluie efectul ocitocinei asupra fobiilor sociale. Timiditatea extremă poate avea consecinţe grave în viaţa unor oameni, iar în ultimii ani au apărut numeroase site-uri care se ocupă de tratarea anxietăţilor sociale, scrie 20minutes.ch.
O echipă de cercetători canadieni a descoperit un mijloc care poate face persoanele introvertite mai sociabile: ocitocina. Cunoscut pentru impactul asupra empatiei şi relaţiilor umane, acest hormon ar permite celor timizi să abordeze mai uşor relaţiile sociale, dezvoltându-şi cordialitatea, încrederea, altruismul şi deschiderea.

Medicii au desfăşurat teste pe 27 de oameni sănătoşi înainte să ajungă la această concluzie. După ce le-au administrat ocitocină prin spray nazal, le-au cerut să facă 'exerciţii de empatie'. Trebuia ca ei să asiste la convorbiri personale ca simpli observatori şi să evalueze starea emoţională a persoanelor implicate. Rezultatele au fost încurajatoare, potrivit medicilor. Cei care nu prea simţeau emoţiile celorlalţi au fost mult mai predispuşi să le resimtă sub efectul produsului. În schimb, cei care erau deja extravertiţi n-au simţit nicio schimbare. Oamenii de ştiinţă consideră că 'sunt necesare studii suplimentare, chiar dacă rezultatele evidenţiază clar eficienţa ocitocinei'.

În prezent se analizează posibilitatea de a folosi această substanţă în tratarea unor tipuri de autism.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ocitocina este un hormon care-i face pe bărbaţi fideli Ocitocina este un hormon care ar acţiona asupra bărbaţilor care au partenere, ajutându-i să rămână fideli, afirmă cercetători de la Universitatea din Bonn (Germania) în cea mai recentă ediţie a 'Journal of Neuroscience'. Este un hormon natural, dar care se distribuie şi ca medicament pentru a grăbi naşterea...
Bărbaţii care folosesc spay nazal cu oxitocină consumă mai puţine calorii (studiu) Tratamentul nazal cu spray bazat pe oxitocină are un efect benefic asupra bărbaţilor care sunt dornici să slăbească, pentru că în urma tratamentului ei încep să consume mai puţine calorii, este concluzia unei cercetări prezentate duminică la San Diego, scrie UPI.
Spray nazal, care va preveni atacurile de cord, peste cinci ani în farmacii O echipă de cercetători de la Lund University din Suedia a realizat un progres major în prevenirea atacurilor de cord prin descoperirea unui vaccin care poate preveni aceste atacuri, graţie reducerii drastice de grăsimi în artere, potrivit portalului Digital Journal.
Nou studiu: legatura dintre lapte si cancer Un nou studiu efectuat de cercetatori de la Harvard a aratat ca exista legaturi intre laptele obtinut de la vacile din ferme de crestere intensiva si unele tipuri de cancer dependente de hormoni precum cancerul testicular, mamar sau de prostata. In laptele obtinut astfel, continutul de sulfat...
Trei minute de exerciţii fizice pe săptămână ajută la tratarea diabetului de tip 2 (studiu) Numai trei minute de exerciţii fizice pe săptămână ar putea ajuta la prevenirea şi tratarea diabetului de tip 2 - este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători de la Universitatea din Bath (Marea Britanie), care a cerut unor voluntari să facă câteva mişcări pe bicicletă, de trei ori pe săptămână...
Un tratament împotriva diabetului acţionează şi asupra dependenţei de alcool (studiu) Un hormon utilizat în tratarea diabetului şi obezităţii ar putea reduce considerabil şi dependenţa de alcool, se arată într-un studiu realizat de cercetători suedezi, menţionat vineri de AFP.