Cele mai citite
 


China anunţă primul deces de gripă aviară după un an şi jumătate
duminică, 1 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un şofer de autobuz din Shenzen, provincia Guangdong, a murit sâmbătă de gripă aviară, fiind primul astfel de deces după 18 luni, au anunţat autorităţile, citate de Xinhua.
Bărbatul de 39 de ani care, din cât se pare, nu a intrat în contact cu păsări de curte înainte de a se îmbolnăvi şi nu a ieşit din oraş, a contractat febra la 21 decembrie, iar ulterior aceasta s-a dovedit a fi primul caz uman de gripă aviară in ultimele 18 luni.

'Până în prezent, cele 120 de persoane care au intrat în contact cu acest om nu prezintă niciun semn de boală', au mai indicat sursele citate.

Virusul H5N1 este mortal în 60% din cazuri, iar autorităţile se tem de o epidemie la începutul lui 2012.

Administraţia generală pentru supravegherea calităţii, inspecţie şi carantină (ASIQ) a suspendat la 22 decembrie livrările de păsări vii către Hong Kong, după ce pe insulă s-a descoperit un pui infectat cu virusul H5N1.

AQSIQ a anunţat că va rămâne în strâns contact cu administraţia din Hong Kong pentru adoptarea măsurilor care se impun pentru controlarea epidemiei, notează Xinhua.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa aviară: Două victime în Vietnam şi Cambogia Hanoi, 19 ian /Agerpres/- Un vietnamez în vârstă de 18 ani a murit în urmă cu câteva zile după ce a contactat virusul gripei aviare, H5N1, primul deces înregistrat în Vietnam din cauza acestei boli din anul 2010, un copil de 2 ani decedând din acelaşi motiv în Cambogia, au declarat joi autorităţile locale...
Canada: primul caz mortal de gripă aviară (H5N1) în America de Nord O canadiană ce s-a întors dintr-o excursie în China a murit la începutul anului de gripă aviară de tip H5N1, primul caz mortal în America de Nord, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii, Rona Ambrose, citată de AFP.
Germania: Gripă aviară H5N1 descoperită la o fermă de păsări din estul ţării Autorităţile germane au anunţat, vineri, descoperirea unui caz de gripă aviară H5N1 la o fermă de păsări din landul Brandenburg, în estul ţării, transmite Reuters.
OMS confirmă şapte cazuri de gripă aviară în China Geneva, 9 ian /Agerpres/- Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat joi existenţa a şapte noi cazuri de gripă aviară la om, provocate de noua tulpină H7N9, toate înregistrate în China în ultima săptămână, cu o zi în urmă guvernul chinez anunţând şi primul deces din acest an cauzat de respectivul...
Hong Kong în alertă înainte de vacanţa de Anul Nou chinezesc după un deces de gripă aviară în China O femeie din oraşul Shenzhen (sudul Chinei) a murit după ce a fost infectată cu virusul gripei aviare H5N6, extrem de contagios, la câteva zile după ce a fost internată în spital, a indicat miercuri Departamentul pentru sănătate din Hong Kong, citat de Reuters.
Focare de gripă aviară în sudul Vietnamului Focare de gripă aviară au fost descoperite în sudul Vietnamului, unde autorităţile locale au sacrificat peste 2.500 de pui în delta fluviului Mekong, relatează AFP.