Cele mai citite
 


Majoritatea medicilor americani sunt pentru reforma sistemului sanitar în varianta propusă de Obama
miercuri, 16 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Majoritatea covârşitoare a medicilor americani se pronunţă în favoarea introducerii unei opţiuni publice alături de cea privată pentru extinderea actualului sistem de asigurări medicale, aşa cum propune preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, indică un sondaj ale cărui rezultate au fost date publicităţii luni.
62,9% dintre medicii chestionaţi în întreaga ţară s-au declarat favorabili introducerii unei opţiuni publice pe lângă cea privată, în timp ce 27,3% s-au pronunţat pentru menţinerea unui singur sistem privat, iar 9% pentru un sistem de asigurări medicale în întregime public, indică sondajul efectuat de prestigioasa revistă New England Journal of Medicine (NEJM).

'Este clar că majoritatea medicilor susţine existenţa a două opţiuni, publică şi privată, pentru extinderea sistemului de asigurări medicale', menţionează NEJM, care a publicat rezultatele sondajului pe pagina sa de web.

De asemenea, revista precizează că între 52 şi 69% dinte americani sunt pentru această dublă opţiune, conform rezultatelor mai multor sondaje diferite.

Circa 47 de milioane de americani, respectiv circa 15% din populaţie, rămân într-un moment sau altul fără asigurare medicală, ceea ce face ca SUA să fie singura mare ţară industrializată lipsită de un sistem de asigurare care să acopere întreaga sa populaţie.

Sondajul NEJM, efectuat în timpul verii, indică şi faptul că 58,3% dintre medicii intervievaţi sunt pentru extinderea asigurării medicale publice la pensionarii de peste 65 de ani şi la persoanele din categoria de vârstă 55-64 de ani.

Aceasta este una dintre propunerile Comisiei de buget a Senatului american, care joacă un rol foarte important în proiectul de reformă a sistemului sanitar.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: După ani întregi de dispută, reforma sistemului de sănătate face primii paşi După ani de aprigă dispută, reforma sistemului de sănătate a lui Barack Obama, destinată să ofere, începând cu ianuarie 2014, asigurări de sănătate subvenţionate pentru milioane de americani, s-a concretizat marţi odată cu deschiderea înregistrărilor online, relatează AFP.
SUA: Reforma sănătăţii a preşedintelui Obama, validată de Curtea Supremă Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a validat joi în întregime legea privind asigurările de sănătate a administraţiei Barack Obama, însă a făcut anumite limitări în ceea ce priveşte extinderea programului de asigurări de sănătate pentru cei mai săraci, informează AFP şi AP.
Reforma sănătăţii: Obama acuzat de colaborare cu industria farmaceutică Pentru a asigura adoptarea reformei în domeniul asigurărilor medicale în 2010, echipa preşedintelui american Barack Obama a stabilit o colaborare neobişnuită cu industria farmaceutică, dezvăluie documente făcute publice de o comisie a Congresului, relatează France Presse.
Legea administraţiei Obama privind reforma în sănătate, declarată neconstituţională de un tribunal din Virginia Un judecător din statul american Virginia a declarat neconstituţională legislaţia administraţiei Obama de reformă a sistemului de asigurări medicale, relatează Associated Press.
Preşedintele SUA cere un acord privind programul nuclear iranian şi lansează un apel la luptă împotriva jihadiştilor Ppreşedintele SUA, Barack Obama, a cerut miercuri lumii să se alăture luptei împotriva jihadiştilor Statului Islamic /SI/ în Irak şi Siria, apreciind că această organizaţie violentă nu înţelege decât 'limbajul forţei', transmite AFP.
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...