Cele mai citite
 


Organizaţia Mondială a Sănătăţii, 'profund îngrijorată' de virusul mutant al gripei aviare
duminică, 1 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a declarat sâmbătă 'profund îngrijorată' de cercetările desfăşurate în laborator privind un virus mutant al gripei aviare H5N1, informează AFP.
Laboratorul olandez condus de Ron Fouchier din cadrul centrului medical Erasmus din Rotterdam a anunţat în septembrie că a creat o mutaţie a virusului H5N1 care ar putea fi capabilă, pentru prima dată, să se transmită uşor între mamifere şi chiar de la om la om.

Universitatea din Wisconsin a efectuat un studiu privind acest virus. Cele două studii au fost finanţate de Institutul american al sănătăţii (NIH).

'OMS a luat notă că' aceste anunţuri 'au suscitat îngrijorări privind posibilele riscuri şi folosirea inadecvată a acestor cercetări', indică organizaţia într-un comunicat postat pe site-ul său.

OMS 'este de asemenea profund îngrijorată de consecinţele potenţial negative' ale unor astfel de activităţi, se mai menţionează în textul citat.

'Totodată, OMS consideră că studiile desfăşurate în condiţii adecvate trebuie să continue' pentru a spori cunoştinţele necesare 'pentru reducerea riscurilor pe care le implică virusul H5N1', se precizează în acelaşi comunicat.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS organizează o reuniune de două zile cu uşile închise privind virusul mutant H5N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri organizarea unei reuniuni de două zile, 16 şi 17 februarie, pentru a încerca să determine dacă oamenii de ştiinţă implicaţi în dezvoltarea unei mutaţii a virsului H5N1 capabilă să se transmită de la om la om îşi pot publica studiile, informează...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că a descoperit un nou virus asemănător cu SARS Un nou virus din aceeaşi familie cu virusul SARS care a cauzat moartea a 800 de persoane în 2002 a fost identificat în Marea Britanie la un bărbat care s-a aflat recent în Arabia Saudită, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.
VIRUSUL ZIKA OMS anticipează o 'creştere semnificativă' a numărului de cazuri de infecţie cu Zika în regiuni încă neafectate Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat luni că numărul de cazuri de infecţie cu virusul Zika ar putea creşte în mod semnificativ în lunile următoare în zone ale lumii care nu au fost încă afectate de virus, inclusiv în Europa, informează agenţia France Presse.
VIRUSUL ZIKA OMS a îndemnat la prudenţă privind legătura dintre virus şi sindromul Guillain-Barre Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a îndemnat marţi la prudenţă cu privire la legătura făcută între virusul Zika şi sindromul Guillain-Barre, care a făcut trei victime în Columbia, relatează AFP.
Cancer: OMS nu a facut apel la oprirea consumului de carne (comunicat) Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a apărat joi în legătură cu faptul că a făcut apel la consumatori să nu mai mănânce carne, după publicarea unui studiu care face o legătură între consumul de carne roşie şi mezeluri şi creşterea riscului de cancer.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...