Cele mai citite
 


Bacău: Peste 700 de localnici au ajuns la spital după Revelion, din cauza exceselor alimentare
marţi, 3 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai bine de 700 de persoane au apelat la ajutorul cadrelor medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău ori Spitalului de Urgenţă din Moineşti după Revelion.
Unii au ajuns pe mâinile medicilor după ce au băut peste măsură şi s-au luat la bătaie ori au căzut şi s-au lovit, alţii pentru că au ignorat sfaturile medicale de a nu consuma alimente tradiţionale şi alcool în exces după o perioadă lungă de post sau de a nu-şi neglija boala de care suferă.
''Toate aceste recomandări au trecut pe locul doi în faţa cârnaţilor, a sarmalelor sau a paharelor cu vin. Începând din seara zilei de 31 decembrie, la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Bacău s-au prezentat 597 de persoane. Majoritatea au fost agresaţi, secondaţi de cei care sufereau de boli cronice şi care s-au prezentat pentru acutizarea afecţiunilor de fond. Aceste acutizări s-au datorat fie consumului de alcool sau de alimente, fie faptului că au neglijat să-şi ia tratamentul de bază', a declarat pentru AGERPRES Geanina Pricopi, directorul de îngrijiri al SJU Bacău.
La Moineşti se prezentaseră, până luni la prânz, acuzând probleme medicale, 111 persoane.
Specialiştii unităţilor de urgenţă din judeţul Bacău mai spun că au fost mulţi pacienţi care au recunoscut că, deşi se simţeau rău de câteva zile, au amânat prezentarea la medic motivând că au vrut să petreacă Revelionul în familie.
Cea mai aglomerată zi a fost 1 ianuarie, majoritatea cazurilor înregistrându-se în cursul serii. Aşa cum era de aşteptat, cei mai mulţi pacienţi care au acuzat simptome ale unor boli interne au fost persoane trecute de 60 de ani, iar printre persoanele rănite din cauza stării avansate de ebrietate s-au aflat bărbaţi şi femei cu vârsta cuprinsă între 29 şi 45 de ani. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.
Maramureş: Ecograf nou pentru Unitatea de Primiri Urgenţe de la SJU Baia Mare Baia Mare, 18 feb /Agerpres/- Preşedintele PNL Baia Mare, Cristian Niculescu Ţâgârlaş, a declarat joi că organizaţia urmează să achiziţioneze un ecograf destinat Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare.
Bacău: Premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă - un medic francez operează în secţia de urologie, modernizată Doctorul Patrice Brun, de la Spitalul Sens, situat lângă Paris, a efectuat, în această săptămână, mai multe operaţii din patologia urologică, premiere la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Bacău, înregistrând însă, prin prezenţa sa, şi cea dintâi participare directă a unui specialist de peste hotare la...
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.
Bacău: La 15 ani, în comă după ce a consumat etnobotanice Un adolescent de 15 ani a fost adus cu ambulanţa la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului judeţean din Bacău, după ce a fost găsit de mama lui în stare de inconştienţă.
Bacău: Simulare a unei intervenţii în caz de cutremur la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău Un exerciţiu în cursul căruia a fost vizat modul de acţiune în cazul unui cutremur s-a desfăşurat, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bacău, cu participarea a mai mult de 150 de cadre medicale, dar şi a pacienţilor a căror stare de sănătate le-a permis sa fie prezenţi la această simulare...