Cele mai citite
 


China: populaţia chemată să nu intre în panică după un deces din cauza gripei aviare
marţi, 3 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare din oraşul Shenzhen /sudul Chinei/ au făcut apel la populaţie să nu intre în panică după survenirea primului deces înregistrat în ţară în ultimele 18 luni din cauza gripei aviare, relatează luni agenţia Xinhua, preluată de France Presse.
"Virusul nu se poate răspândi între oameni" şi "nu trebuie ca cetăţenii din Shenzhen să intre în panică", a declarat Centrul de control al maladiilor din Shenzen.

Centrul a confirmat că victima ar fost în contact cu păsări de curte, dar nu a fost încă în măsură să determine prin ce mijloace şoferul de autobuz din Shenzhen, decedat sâmbătă, a contractat virusul H5N1.

Metropola vecină Hong Kong a ridicat nivelul de alertă pentru gripa aviară la ''serios'' - gradul al treilea pe o scară de cinci grade - şi a decretat un embargo asupra importurilor de păsări de curte vii după moartea la mijlocul lunii decembrie în teritoriu a trei păsări purtătoare ale virusului H5N1.

Contaminarea cu virusul H5 a avut loc până în prezent de la animale la om, dar oamenii de ştiinţă se tem că o mutaţie va permite contaminarea de la om la om, declanşând o pandemie letală.

China este considerată o ţară cu risc, deoarece are cel mai mare număr de păsări de curte din lume iar oamenii din mediul rural trăiesc adesea în imediata apropiere cu păsările.AGERPRES/ (Adriana Doicaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hong Kong în alertă înainte de vacanţa de Anul Nou chinezesc după un deces de gripă aviară în China O femeie din oraşul Shenzhen (sudul Chinei) a murit după ce a fost infectată cu virusul gripei aviare H5N6, extrem de contagios, la câteva zile după ce a fost internată în spital, a indicat miercuri Departamentul pentru sănătate din Hong Kong, citat de Reuters.
Noi cazuri de gripă aviară în China: Un deces Un chinez a decedat din cauza gripei aviare în provincia Zhejiang (est), unde virsul H7N9 pare să înregistreze o recrudescenţă în perioada iernii, a anunţat luni presa oficială citată de AFP.
China: Un nou deces provocat de gripa aviară, numărul persoanelor infectate creşte la 95 China a anunţat sâmbătă un nou deces şi patru noi infectări dintr-o nouă tulpină de gripă aviară, ceea ce face ca numărul morţilor să se ridice la 18, transmite agenţia Xinhua, citată de Reuters.
China anunţă primul deces de gripă aviară după un an şi jumătate Un şofer de autobuz din Shenzen, provincia Guangdong, a murit sâmbătă de gripă aviară, fiind primul astfel de deces după 18 luni, au anunţat autorităţile, citate de Xinhua.
Un alt deces de gripă aviară s-a înregistrat în China Virusul H7N9 a făcut o nouă victimă în China, a 18-a, în estul ţării, unde s-au înregistrat cele mai multe persoane afectate, a informat duminică presa de stat, preluată de AFP. Ultima victimă, un bărbat de 69 de ani, a murit vineri, în provincia Zheijang, informează agenţia China Nouă.
China: Trei cazuri de gripă aviară H7N9 detectate la oameni în Beijing şi Tianjin Autorităţile medicale chineze au confirmat miercuri trei cazuri de gripă aviară H7N9 la oameni, unul la Beijing şi alte două în localitatea vecină Tianjin, relatează EFE.