Cele mai citite
 


Grecia: greva farmaciştilor şi medicilor
marţi, 3 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grecia se confruntă cu prima sa grevă din noul an, în contextul în care farmaciştii şi medicii protestează împotriva reformelor din sectorul sănătăţii, ce prevăd reduceri la preţurile medicamentelor, informează luni Associated Press.
Farmaciştii din întreaga ţară au început o grevă de 48 de ore luni pentru a protesta faţă de planurile guvernului de a le tăia profiturile prin reducerea preţurilor cu amănuntul la medicamente. Ei cer, de asemenea, plata a sute de mii de euro datorate de fondurile de asigurări sociale.

Medicii din spitalele de stat au început o grevă de patru zile pentru a se opune reformelor guvernului privind sistemul de sănătate de stat. Medicii urmează să fie prezenţi la locul de muncă, dar tratând doar cazurile de urgenţă.

Associated Press aminteşte că Grecia supravieţuieşte datorită împrumuturilor de salvare internaţionale, începând din luna mai 2010, şi negociază detaliile unui al doilea plan de salvare.AGERPRES/ (Adriana Doicaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Managerul SJU Reşiţa, Dumitru Secăşan: Finanţarea pe trimestrul IV se poate rezolva prin onorarea contractelor de CJAS Cadrele medicale din Caraş-Severin sunt în grevă japoneză, în semn de solidaritate cu colegii din ţară, printre cerinţele lor fiind salarii mai mari, condiţii de muncă mai bune şi alocarea a 6% din PIB pentru sistemul de sănătate, dar şi onorarea contractelor de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate...
Spitalele de stat din Grecia, în grevă împotriva măsurilor de austeritate Spitalele de stat din Grecia funcţionau vineri doar cu personalul de urgenţă, din cauza unei greve de 24 de ore a personalului sanitar împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvern, relatează Associated Press.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Satu Mare: Peste 250 de medici ai Spitalului Judeţean de Urgenţă, în grevă japoneză Cei peste 250 de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare se află luni în grevă japoneză, în semn de solidaritate cu colegii din ţară, aceştia fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă, lipsa personalului şi nivelul de salarizare.
Botoşani: Grevă de avertisment în Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Peste 1.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani participă, miercuri, la o grevă de avertisment în semn de protest faţă de inechităţile din sistemul sanitar, a declarat, pentru AGERPRES, liderul sindical din spital, Lia Temciuc.
Spitalele greceşti, în grevă împotriva concedierilor masive din sectorul medical În spitalele de stat din Grecia mai funcţionează miercuri doar secţiile de urgenţă, ca urmare a grevei convocate în această zi de sindicatele din sectorul medical în semn de protest faţă de concedierile impuse de troica europeană în schimbul salvării financiare ţării, informează miercuri agenţia EFE...