Cele mai citite
 


Grecia: decesul unui turist francez contaminat cu virusul H1N1
miercuri, 16 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un francez în vârstă de 29 ani, sosit în Grecia pentru a-şi petrece vacanţa, a decedat marţi de gripă H1N1 într-un spital din Atena, a comunicat Ministerul grec al Sănătăţii, transmite AFP.
Pacientul, spitalizat de peste o lună, a decedat în urma complicaţiilor unei insuficienţe pulmonare, după contaminarea cu virusul gripei H1N1, menţionează comunicatul.

Acesta este cel de-al treilea deces legat de gripa H1N1 înregistrat în Grecia, însă, potrivit Ministerului Sănătăţii, primul cauzat exclusiv de această maladie. Precedentele două victime, decedate în luna august, sufereau de probleme cronice de sănătate înainte de a contracta virusul.

Mai mult de 2.000 de cazuri de gripă H1N1 au fost diagnosticate în Grecia după 18 mai, majoritatea bolnavilor fiind veniţi din străinătate.

Primele doze de vaccin împotriva gripei H1N1 vor fi livrate Greciei la începutul lunii octombrie, a anunţat Centrul naţional de intervenţie în domeniul sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: A început campania de informare în şcoli privind riscurile gripei noi Odată cu începerea noului an şcolar, în şcolile din judeţul Dolj a demarat şi campania de informare a elevilor despre riscurile la care sunt expuşi din cauza virusului A(H1N1).
Anumiţi bolnavi de gripă A sunt contagioşi şi la opt zile după dispariţia febrei (studii) Anumite persoane infectate cu virusul A/H1N1 ar putea fi contagioase şi la opt zile după dispariţia febrei, mai mult decât credeau iniţial virusologii, indică două studii date publicităţii luni în Statele Unite ale Americii (SUA), relatează AFP.
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Administraţia Spitalelor pregăteşte strategia de prevenire a gripei în şcoli Bucureşti, 9 sep /Agerpres/ - Administraţia Spitalelor şi Servicii Medicale (ASSM) se va întâlni, vineri, cu medicii şcolari coordonatori pentru a pregăti strategia privind prevenirea gripei A/H1N1 în şcolile din Bucureşti.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.