Cele mai citite
 


Aproape o mie de turişti îşi continuă vacanţa în staţiunea Straja
miercuri, 4 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape o mie de turişti îşi continuă, marţi, minivacanţa de Anul Nou în staţiunea montană Straja, din Masivul Vâlcan, stratul de zăpadă de circa 20 de centimetri permiţând practicarea schiului pe trei pârtii, acolo unde s-au folosit şi tunurile de zăpadă artificială.
"În vacanţa de Anul Nou, în Straja s-au aflat aproape 4.000 de turişti. Acum au mai rămas circa o mie de persoane. Se poate schia relativ bine pe pârtiile Platoul Soarelui, Constantinescu şi pe cea deservită de teleschiurile 3 şi 5', a declarat şeful Salvamont Lupeni, George Resiga.
De la Crăciun şi în primele zile din acest an salvamontiştii din Straja au fost solicitaţi să acorde primul ajutor pentru 37 de schiori care au suferit diverse traumatisme în timp ce se aflau pe pârtii. Cele mai multe solicitări au venit din partea unor persoane care prezentau fracturi, lovituri şi tăieturi în cantul de la schiuri.
"Din păcate, în nouă dintre aceste cazuri a fost nevoie de intervenţia echipajelor SMURD. Din cauza aglomeraţiei din staţiune a trebuit ca aceşti răniţi să fie transportaţi de salvamontişti până la intrarea în Straja, de unde victimele au fost preluate de ambulanţe şi duse la spital', a adăugat şeful Salvamont Lupeni.
Accesul în staţiunea Straja se face pe drumul judeţean care pleacă din Lupeni, starea carosabilului fiind bună. AGERPRES/(AS-Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Număr record de accidente la schi în staţiunea Straja Salvamontiştii din staţiunea Straja s-au confruntat cu un număr record de accidente la schi în perioada minivacanţei de Crăciun şi Anul Nou, peste 40 de persoane suferind diverse traumatisme pe pârtii, în unele dintre aceste cazuri victimele fiind în stare de ebrietate.
Sibiu:Siguranţă maximă pentru turişti, în week-end, la Bâlea Lac, deşi e pericol de avalanşă şi strat record de zăpadă Turiştii care doresc să urce în acest week-end la peste 2.000 de metri altitudine, în masivul Făgăraş, la singurul hotel de gheaţă din România şi la cabanele de la Bâlea Lac (judeţul Sibiu), vor fi în siguranţă maximă, chiar dacă riscul de producere de avalanşă este mare, aici înregistrându-se cel mai...
Gorj: Peste 1.000 de turişti au fost prezenţi în staţiunea Rânca; au fost funcţionale 4 pârtii de schi Patru pârtii de schi din centrul staţiunii montane Rânca au fost deschise la sfârşitul săptămânii trecute, când în zonă au fost prezenţi peste 1.000 de turişti, a declarat luni, pentru AGERPRES, şeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.
Elicopterul SMURD nu a putut ateriza la Păltiniş din cauza vântului; răniţii de la săniuş, duşi cu salvarea la spital Cei doi tineri accidentaţi la săniuş, duminică, pe una dintre pârtiile de la resortul Arena Platoş, din Păltiniş, vor fi transportaţi cu ambulanţe SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce elicopterul SMURD chemat în ajutor nu a putut ateriza în zonă din cauza rafalelor prea puternice...
Argeş: Turiştii surprinşi de o avalanşă în Masivul Iezer au fost găsiţi Toţi cei cinci turişti din grupul care a fost surprins de o avalanşă, duminică, pe vârful Bătrâna din Masivul Iezer, au reuşit să scape şi se află în afara oricărui pericol, ultimii patru fiind găsiţi de salvamontişti în cursul serii.
Sibiu: Cel puţin cinci fracturi zilnic, deşi nu este zăpadă Cel puţin cinci sibieni au suferit fracturi ale membrelor, în medie zilnic, de la începutul anului, deşi nu prea există zăpadă şi gheaţă pe trotuarele şi străzile din oraş, iar la schi nu s-a înregistrat decât un accidentat uşor, pe pârtia din staţiunea Păltiniş, a declarat luni, pentru AGERPRES, şeful...