Cele mai citite
 


Arad: Pompierii militari arădeni au avut un început de an relativ liniştit
marţi, 3 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arad, 3 ian /Agerpres/- Pompierii militari arădeni au avut un început de an nou relativ liniştit, fiind solicitaţi să intervină în numai trei situaţii de urgenţă şi la două incendii, în vreme ce echipajele SMURD au intervenit în 44 de cazuri medicale.
'În primele două zile ale anului 2012, subunităţile ISU Arad au fost solicitate să intervină pentru un număr de trei situaţii de urgenţă, cu 18 subofiţeri, 2 medici şi 2 asistenţi din cadrul UPU Arad şi, de asemenea, la două incendii şi 44 cazuri medicale (SMURD)', a declarat marţi, pentru AGERPRES, col Lucian Câmpeanu, ofiţer Relaţii Publice în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Vasile Goldiş' al judeţului Arad.
Potrivit sursei citate, primul incendiu la care a intervenit pentru stingerea sa, Detaşamentul de Pompieri Arad, s-a produs la un garaj din municipiul reşedinţă de judeţ.
Au ars aproximativ 30 mp din suprafaţa garajului, instalaţia electrică şi o parte din bunurile aflate în interior. S-au degradat parţial o parte din căpriorii casei de locuit, valoarea bunurilor materiale distruse fiind de aproximativ 10.000 lei, în vreme ce valoarea celor salvate se ridică la aproximativ 80.000 lei, cauza incendiului fiind producerea unui scurtcircuit la instalaţia electrică a imobilului.
Tot Detaşamentul de Pompieri Arad, a intervenit pentru stingerea unui al doilea incendiu, produs la o gospodărie particulară din municipiul Arad, datorită unei lumânări pe care proprietarii au uitat-o aprinsă, în urma intervenţiei pompierilor militari fiind salvate bunuri în valoare de aproximativ 4000 de lei', a adăugat col Lucian Câmpeanu, ofiţer Relaţii Publice în cadrul ISU Arad. AGERPRES/(AS - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În luna mai, în judeţul Arad s-au produs 727 de situaţii de urgenţă Arad, 3 iun /Agerpres/- În luna mai a acestui an, în judeţul Arad, s-au produs 652 de situaţii de urgenţă, 615 dintre acestea fiind gestionate de subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Vasile Goldiş' Arad, 106 de către serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Bihor: Aproape 6.000 de intervenţii, în primele opt luni, ale ISU Crişana Aproape 6.000 de situaţii de urgenţă s-au produs, în primele opt luni ale anului, în judeţul Bihor, care au implicat intervenţia operativă a subunităţilor de pompieri militari şi a echipajelor SMURD din cadrul acestora, a declarat, pentru AGERPRES, căpitan Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului...
Arad: Ziua Porţilor deschise la sediul ISU 'Vasile Goldiş' Arad, 28 feb /Agerpres/- Cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Vasile Goldiş' al judeţului Arad a organizat joi, o Zi a Porţilor Deschise, la sediul inspectoratului.
MAI: Elicoptere SMURD, pompieri, paramedici şi puncte de prim-ajutor pentru judeţele cu avertizare de caniculă Peste 1.000 de puncte de acordare a primului ajutor şi de distribuire a apei potabile, peste 800 de pompieri şi paramedici, aproximativ 5.000 de efective ISU, cu peste 2.500 de mijloace tehnice, au fost mobilizate să intervină pentru evitarea situaţiilor de urgenţă generate de caniculă.
Maramureş: Punct de pompieri militari pentru patru localităţi rurale ISU Maramureş şi reprezentanţii Prefecturii Maramureş au inaugurat, duminică, în comuna Fărcaşa primul punct de intervenţie al ISU având bază într-o localitate rurală, situată la aproximativ 30 de kilometri de municipiul Baia Mare.