Cele mai citite
 


Braşov:Starea uneia dintre cele două femei internate imediat după ce au născut este în continuare gravă
miercuri, 4 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Una dintre cele două femei internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă la câteva zile după ce au născut la Maternitatea din Braşov se află în continuare în stare gravă la Secţia ATI a spitalului, a declarat marţi pentru AGERPRES, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă dr. Adrian Albotă.
"Pacienta C.D de 30 de ani, care a fost operată în 24 decembrie cu diagnosticul peritonită primitivă a avut o evoluţie bună şi va fi externată marţi, iar B.A de 31 de ani, internată în 26 decembrie cu ocluzie intestinală, iar după 72 de ore în urma diagnosticului de laborator se izolează din lichidul peritoneal Streptococcus pyogenis grup A se află în continuare în stare gravă la Secţia ATI", a mai spus directorul medical al spitalului.
La rândul său, dr.Alexandru Bălescu directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov a precizat marţi pentru AGERPRES că rezultatul probelor luate din Materitatea Braşov pentru a se vedea dacă cele două paciente au fost infestate în Maternitate vor fi gata peste două zile.
Potrivit unui comunicat de presă transmis în seara zilei de 30 decembrie de către Direcţia de Sănătate Publică Braşov, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă au fost internate la interval de două zile,două persoane care se aflau în perioada de lăuzie fiziologică.
Pacienta C.D a născut pe cale naturală la Maternitatea Braşov în data de 20 decembrie 2011,ora 3.00.Evoluţia post-partum a fost favorabilă iar pacienta a fost externată în data de 23 decembrie. În 24 decembrie aceasta se reinterna la Maternitate de unde a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cu diagnosticul de Colecistită acută nelitiazică, abdomen acut. Se intervine chirurgical în aceeaşi zi, diagnosticul fiind Peritonită primitivă,evoluţie favorabilă. Starea generală a pacientei a fost bună fiind transferată în 29 decembrie pe secţia Chirurgie III.
În lichidul peritoneal nu s-au identificat germeni patogeni.
A doua pacientă B.A, a născut pe cale naturală la Maternitatea Braşov tot pe 20 decembrie ora 12.00 cu o echipă medicală diferită la naştere, faţă de prima pacientă.
Evoluţia post-partum este favorabilă, aceasta fiind externată în data de 23 decembrie. În data de 26 decembrie a fost internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cu diagnosticul de Ocluzie intestinală. Diagnosticul la 72 de ore este Peritonită generalizată puerperală. Din lichidul peritoneal s-a izolat Streptococcus pyogenis grup A, diagnostic de laborator stabilit în data de 29 decembrie. Pacienta este sedată şi ventilată mecanic, stabilă hemodinamic sub tratament cu antibiotice sub coordonarea medicului infecţionist, se precizează în comunicatul de presă al Direcţiei de Sănătate Publică remis presei în seara zilei de 30 decembrie.
Potrivit aceluiaşi comunicat de presă, la ultimul autocontrol efectuat în sala de naşteri a Maternităţii Braşov în data de 13 decembrie 2011, nu s-a evidenţiat o circulaţie crescută de germeni sau floră hemolitică. Direcţia de Sănătate Publică s-a autosesizat şi a declanşat o anchetă epidemiologică preliminară.S-au recoltat probe de la sala de naşteri( salubrităţi şi mâini), s-au investigat foile de observaţie şi echipele de lucru din Maternitatea Braşov. AGERPRES/(AS-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, amendat de Direcţia de Sănătate Publică cu 12.100 de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov (SCJU) a fost amendat de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) cu suma de 12.100 de lei pentru neregulile constatate în urma controlului efectuat la unitatea medicală, a declarat, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Camelia...
DSP Braşov: În Maternitatea Braşov se exclude existenţa unui streptococ în mediul spitalicesc Direcţia de Sănătate Publică Braşov a precizat că în Maternitatea Braşov se exclude existenţa unui streptococ în mediul spitalicesc.
Braşov: Anchetă la Spitalul din Făgăraş după ce o asistentă a încurcat înregistrarea sexului unui bebeluş Direcţia de Sănătate Publică Braşov şi Spitalul Municipal Făgăraş efectuează vineri o anchetă la această unitate medicală pentru a lămuri situaţia unui copil născut în urmă cu două zile, a cărui mamă spune că este băiat, şi nu fetiţă aşa cum susţin cadrele medicale din Maternitatea Făgăraş.
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
Siamezele născute la Braşov ar putea fi operate marţi la Spitalul Marie Curie din Capitală Siamezele care s-au născut la Maternitatea din Braşov ar putea fi operate în cursul zilei de marţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Maria Sklodowska Curie" din Capitală, a declarat luni, pentru AGERPRES, dr.Radu Spătaru, medic la spitalul bucureştean.
Braşov: Doi dintre răniţii în explozia de la fabrica de pâine internaţi la ATI, în stare gravă, dar stabilă Starea celor doi răniţi în urma exploziei de săptămâna trecută de la o fabrică de pâine din Braşov, o femeie de 51 de ani şi un bărbat de 46 de ani, internaţi la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, este gravă, a declarat pentru AGERPRES managerul spitalului, dr. Daniela...