Cele mai citite
 


Covasna: Banii încasaţi din taxa de staţiune, folosiţi pentru modernizarea pârtiei de schi
miercuri, 4 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Covasna a încasat anul trecut 800.000 de lei din taxa de staţiune, iar banii au fost folosiţi pentru modernizarea pârtiei de schi.
Primarul staţiunii, Lorincz Zsigmond, a declarat marţi pentru AGERPRES că din taxa de staţiune de un leu pe zi achitată de turişti în hotelurile şi pensiunile din zonă au intrat în bugetul local 800.000 de lei, ceea ce înseamnă că s-au vândut tot atâtea locuri de cazare pe parcursului întregului an.
'Am avut o creştere de aproape 20% în 2011 faţă de anul precedent, iar acest lucru s-a datorat unei mai bune promovări a ofertei turistice (...) Dar cea mai mare parte din bani au intrat din taxa plătită de pensionarii veniţi la odihnă şi tratament cu bilete subvenţionate de stat', a declarat primarul Covasnei.
Acesta a menţionat că banii încasaţi din taxa de staţiune au fost folosiţi pentru modernizarea unei pârtii de schi în lungime 480 de metri, care dispune acum de instalaţie nocturnă, teleschi şi tun de zăpadă.
De la deschiderea actualului sezon hibernal, transportul cu teleschiul a fost gratuit pe această pârtie. Din cauza încălzirii vremii aceasta a fost închisă în cursul zilei de marţi, urmând să redevină funcţională atunci când vremea se va răci. Cea de-a doua pârtie, în lungime de 920 de metri va fi dată în folosinţă anul viitor.
Din taxa de staţiune încasată în 2010 Primăria Covasna a achiziţionat un city-train şi mai multe ricşe pentru plimbarea turiştilor prin localitate. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
City-train pentru turişti pus în funcţiune în staţiunea Covasna Primăria oraşului Covasna a pus în funcţiune, miercuri, un trenuleţ pentru turişti, cumpărat cu 400.000 de lei.
Covasna: Caminul de batrâni din Sfântu Gheorghe, reabilitat din fonduri europene Căminul de bătrâni 'Zathureczky Berta' din Sfântu Gheorghe a fost redeschis miercuri, după mai multe luni în care s-au efectuat lucrări de reabilitare şi modernizare a clădirii printr-un proiect iniţiat de Primăria municipiului, co-finanţat din fonduri europene.
Covasna: 60 de locuri de muncă în turism, create printr-o investiţie de 5 milioane de euro Un nou hotel de patru stele cu bază de tratament şi spa, în care s-au investit aproape cinci milioane euro, a fost inaugurat joi în staţiunea Covasna.
CCI Covasna: Scăderea numărului biletelor de odihnă şi tratament va afecta turismul balnear Conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna consideră că decizia Guvernului de a reduce numărul biletelor de odihnă şi tratament în staţiunile balneare este greşită, deoarece va avea un impact negativ atât asupra turismului, cât şi a sănătăţii oamenilor.
Covasna: Sanitas reproşează hotelierilor din staţiunea Covasna că nu se implică în atragerea turiştilor Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna reproşează hotelierilor din staţiunea balneară Covasna că nu se implică serios în atragerea turiştilor, majoritatea mulţumindu-se doar cu cei care vin la odihnă sau tratament cu bilete subvenţionate de stat.
Covasna: Sezonul balnear începe mai devreme cu o lună în staţiunea Covasna Sezonul balnear se redeschide mai repede cu o lună în staţiunea Covasna, printre primele hoteluri care au lansat oferte către turişti numărându-se hotelul 'Dacia', aflat în patrimoniul Casei Naţionale de Pensii.