Cele mai citite
 


Covasna: Centrul de wellness şi mocaniţa, priorităţile anului în staţiunea Covasna
miercuri, 4 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Construirea unui centru de wellness şi reabilitarea traseului mocăniţei cu aburi sunt principalele priorităţi ale autorităţilor locale din staţiunea Covasna în anul 2012.
Primarul staţiunii, Lorincz Zsigmond, a declarat marţi pentru AGERPRES că centrul wellness va fi amenajat pe un teren de aproximativ şase hectare şi va cuprinde, printre altele, un ştrand în aer liber, o bază de tratament cu apă minerală, piscină interioară şi un teren de bowling.
Potrivit acestuia, investiţia se va cifra la aproape cinci milioane de euro şi va fi realizată cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.
'Acest centru va reprezenta o alternativă de petrecere a timpului liber atât pentru localnici, cât şi pentru turiştii veniţi la odihnă şi tratament (...) Avem promisiuni din partea Ministerului Turismului că ne va sprijini în realizarea acestui proiect şi vrem să începem lucrările în acest an', a declarat Lorincz Zsigmond.
O altă prioritate a autorităţilor locale este reabilitarea traseului mocăniţei cu aburi între Covasna şi Comandău şi introducerea acestuia în circuitul turistic.
'Pentru reabilitarea căii ferate înguste şi a Planului înclinat avem nevoie de cel puţin 3 milioane de euro, dar mai întâi va trebui, cu prioritate, să rezolvăm problema juridică a terenului pentru a putea obţine fondurile necesare', a mai spus Lorincz Zsigmond.
În context, primarul a amintit că luna aceasta vor fi încheiate lucrările de reabilitarea a Casei de cultură orăşeneşti, iar luna viitoare va fi inaugurat cinematograful 'Victoria', care a fost preluat de autorităţile locale de la Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor "Romania Film"(RADEF) şi modernizat printr-un credit bancar în valoare de 500.000 de euro. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Staţiunea Malnaş-Băi va fi reintrodusă anul viitor în circuitul turistic Staţiunea Malnaş-Băi, renumită pe vremuri datorită mofetelor şi apelor minerale cu proprietăţi curative, va fi reintrodusă anul viitor în circuitul turistic, după aproape un deceniu în care a fost lăsată în paragină.
City-train pentru turişti pus în funcţiune în staţiunea Covasna Primăria oraşului Covasna a pus în funcţiune, miercuri, un trenuleţ pentru turişti, cumpărat cu 400.000 de lei.
Covasna: Centru de recreere pentru persoane cu dizabilităţi, la Valea Crişului Un centru de recreere, terapie şi agrement pentru persoanele cu dizabilităţi, construit de Fundaţia Diakonia, va fi inaugurat vineri în localitatea Valea Crişului.
Covasna: Spitalul din Întorsura Buzăului ar putea fi transformat în centru social Noul spital din Întorsura Buzăului, nefolosit de aproape un an şi jumătate, ar putea fi transformat în centru pentru copiii cu dizabilităţi sau cămin de bătrâni, dacă autorităţile locale vor refuza să îl preia în urma deciziei Ministerului Sănătăţii de a descentraliza unităţile sanitare.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe reabilitează şi extinde reţeaua de hidranţi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe îşi va extinde şi reabilita reţeaua externă de hidranţi pentru stingerea incendiilor, documentaţia tehnico-economică pentru acest proiect fiind aprobată miercuri de Consiliul Judeţean Covasna.