Cele mai citite
 


Poluarea aerului determină creşterea presiunii sângelui (studiu)
duminică, 16 septembrie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Tensiunea arteriala, Afectiunile inimii
 

Inhalarea aerului poluat timp de două ore poate mări riscul apariţiei unor boli de inimă, se arată într-un studiu. Persoanele expuse smogului riscă şi mai mult să facă boli cardiovasculare, potrivit studiului apărut în numărul pe septembrie al revistei Hipertensiunea, citat de agenţia China Nouă.

În acest studiu, cercetători de la Universitatea din Michigan au testat 83 de persoane care au respirat aer poluat asemănător celui înregistrat într-o zonă urbană, în apropierea autostrăzii. Cercetătorii au urmărit circulaţia sângelui la participanţii la test şi răspunsul, înainte şi după ce au inhalat aer foarte poluat.

Rezultatele au arătat că particule microscopice din aer produc creşterea presiunii sanguine şi afectează circulaţia sângelui.

Poluarea aerului face ca presiunea diastolică să crească în două ore, circulaţia sângelui fiind afectată pentru 24 de ore. Deşi creşterea nu înseamnă prea mult pentru oamenii sănătoşi, 'ea poate în realitate să favorizeze apariţia unui atac de cord sau a unui infarct', spune autorul studiului, dr Robert D. Brook.

'Dacă gradul de poluare va creşte, cei care au boli de inimă, pulmonare sau diabet ar trebui să evite activităţile în aer liber', a spus Brook, citat de China Nouă.
*

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Poluarea aerului duce la naşterea unor bebeluşi cu greutate mai mică (studiu) Femeile însărcinate expuse la aer poluat în ultimele săptămâni de sarcină par a naşte copii cu greutate mai mică, se arată într-un studiu publicat marţi în revista americană Environmental Health Perspectives şi preluat de AFP.
Tensiunea arterială în timpul anotimpului cald Există persoane care suferã în mod constant de dereglări ale tensiunii arteriale şi persoane care sunt afectate ocazional (tensiune arterialã oscilatorie). Indiferent de situaţie, vara este un anotimp în care această afecţiune este mai des întâlnită decât în restul anului. Aceasta şi pentru că temperaturile...
Poluarea aerului este responsabilă de 48.000 de decese pe an în Franţa Poluarea aerului dată de particulele fine este responsabilă de moartea a 48.000 de oameni în fiecare an în Franţa, ceea ce face din ea a treia cauză de mortalitate care poate fi prevenită după fumat şi alcool, potrivit unui studiu publicat marţi, citat de agenţia France Presse.
În timpul vârfurilor de poluare, numărul cazurilor de AVC creşte semnificativ (studiu) În timpul vârfurilor de poluare, numărul cazurilor de accident vascular cerebral (AVC) creşte semnificativ, arată un studiu realizat de cercetători scoţieni de la Universitatea din Edinburgh, publicat în British Medical Journal şi preluat de passionsante.be.
Respectarea normelor mondiale privind poluarea aerului ar putea salva milioane de vieţi (studiu) Mai mult de doua milioane de decese ar putea fi prevenite în întreaga lume în fiecare an, dacă ar fi respectate normele de poluare a aerului recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în special în China şi India, potrivit unui studiu publicat în revista Environmental Science and Technology...
Avertizare de poluare a aerului cu nisip saharian în sud-estul Angliei Poluarea aerului ar putea urma să fie crescută în sud-estul Angliei ca urmare a unui flux de aer care aduce praf saharian din Africa de Nord până în Marea Britanie, informează duminică bbc.com citând date oficiale.