Cele mai citite
 


Eficienţa vaccinului împotriva cancerului de col uterin, pusă sub semnul întrebării (studiu)
miercuri, 4 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un studiu realizat de cercetători canadieni contestă eficienţa vaccinurilor împotriva cancerului de col uterin, menţionând riscul unor efecte secundare grave, afirmă marţi cotidianul belgian Le Soir.
Ziarul scrie că unui număr de 26.000 de adolescente din Belgia li s-a propus vaccinarea împotriva unor tulpini ale virusului Papiloma uman (HPV = Human Papilloma Virus), vinovat de 70% din cancerele de col uterin. Potrivit cotidianului, doi cercetători canadieni de la Universitatea din Vancouver şi-au pus întrebarea dacă vaccinurile recomandate sunt total nevătămătoare. Ei au constatat, pe baza a circa 100 de studii, că lista cu efecte secundare grave legate de vaccinarea anti-HPV, în întreaga lume, cuprinde decese, convulsii, paralizii, sindromul lui Guillain Barre, mielite transverse, paralizii faciale şi...cancere ale colului uterin.

Cercetătorii propun ca alternativă la vaccinarea în masă depistarea femeilor cu factori de risc pentru acest tip de cancer (fumat, folosirea de pastile anticoncepţionale orale, inflamaţii cronice) şi intensificarea depistării prin frotiu.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaccinarea anti-HPV este recomandată de 94% dintre medicii de familie Societatea Naţională de Medicină a Familiei (SNMF) a efectuat un studiu cu privire la profilaxia îmbolnăvirii cu Virusul Papiloma Uman (HPV), la care au participat peste 1.000 de medici de familie din întreaga ţară, se arată într-un comunicat de presă al SNMF.
Pastilele anticoncepţionale au permis evitarea a 200.000 de cazuri de cancer uterin în ultimii zece ani (studiu) Pastilele anticoncepţionale constituie un element de protecţie împotriva cancerului de endometru (sau cancer uterin), care au permis evitarea a circa 200.000 de cazuri de cancer de acest tip în ultimii zece ani în ţările dezvoltate - este concluzia la care a ajuns un studiu realizat de cercetători britanici...
Depistarea cancerului de col uterin s-ar putea face printr-un test de urină (studiu) Testele de urină pentru depistarea prezenţei papilomavirusului uman (HPV), care stă la baza celor mai multe tipuri de cancer de col uterin, ar putea fi o alternativă la testul Papanicolau convenţional, potrivit unui studiu publicat miercuri, de un colectiv de cercetători britanici pe pagina de internet...
Prof.univ.dr. Alexandru Irimie: Efectuăm studii de analiză genomică a cancerului pentru tratamente personalizate (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, profesor universitar dr. Alexandru Irimie, reputat specialist în oncologie, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, care este marcată pe...
Opt tipuri de papiloma virusuri, responsabile de 90% din cazurile de cancer de col uterin Opt tipuri de papiloma virusuri (HPV) sunt responsabile de peste 90% din numărul cancerelor de col uterin diagnosticate în lume, conform unui vast studiu asupra genotipurilor HPV, conform publicaţiei online The Lancet Oncology, transmite AFP.
Călăraşi: Peste 390 de persoane vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 390 de persoane au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin la nivelul judeţului Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.