Cele mai citite
 


Iaşi: Bărbat internat în urma unei intoxicaţii cu etnobotanice şi canabis
miercuri, 4 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat în vârstă de 26 de ani, din oraşul Podu Iloaie a fost adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce s-a intoxicat cu etnobotanice şi canabis.
Tudor Ciuhodaru, medic primar în cadrul UPU de la Sf Spiridon, afirmă că la internarea în spital tânărul prezenta agitaţie extremă, necesitând pe lângă măsuri de depurare a toxicului şi terapie de suport.
Potrivit sursei citate, examenele toxicologice au evidenţiat prezenţa THC (canabis -n.r) asociată drogurilor de sinteză.
'Nu este prima dată când în urma consumului de etnobotanice examenele toxicologice evidenţiază şi alte tipuri de droguri. Când starea clinică o va permite va beneficia de suportul psihologic al celor de la CIRITITA precum şi evaluare în clinica de drogo-dependenţi', a declarat marţi dr Ciuhodaru.
El a precizat că după ce legea privind interzicerea drogurilor de sinteză a fost adoptată în urma campaniei naţionale 'Nu toate frunzele sunt bune. Stop etnobotanicelor' cei care ajung în serviciile de urgenţă în urma consumului de droguri de sinteză maschează acest consum pretextând că au găsit sau că o persoană necunoscută le-a oferit o ţigară.
'Întrucât sunt pacienţi cu zeci de prezentări la urgenţe în urma consumului de droguri de sinteză, mă refer la etnobotanice, voi depune la începutul sesiunii parlamentare un proiect legislativ prin care aceşti pacienţi să urmeze o cură de dezintoxicare iar în caz contrar să deconteze costurile medicale şi sociale legate de tratament', a mai spus medicul Tudor Ciuhodaru, care este şi deputat. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.
Iaşi: La spital din cauza plantelor etnobotanice Doi tineri, unul în vârstă de 28 de ani, iar celălalt de 21 de ani, au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi, după ce au consumat plante etnobotanice.
Iaşi: 30 de tineri ajunşi la spital în ultima lună în urma consumului de plante etnobotanice Plantele etobotanice şi consumul acestora în locul ţigărilor de la tarabă au adus, în doar o lună de zile, în spital, aproape 30 de tineri din Iaşi, susţin medicii.
Iaşi: Medicii propun un control riguros al importurilor, pentru a stopa fenomenul etonobotanicelor Medicii ieşeni spun că după interzicerea comercializării produselor etnobotanice,?117 persoane au necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, motiv pentru care vor să propună MAI şi Ministerului Agriculturii un control riguros al importurilor.
Tudor Ciuhodaru, candidat UNPR la Primăria Iaşi: Sunt medic, îmi pasă de oameni (interviu) Deputatul Tudor Ciuhodaru, candidatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României la Primăria Municipiului Iaşi, a acordat un interviu AGERPRES în care afirmă că vrea ca Iaşiul să fie "un oraş sănătos": atractiv pentru investiţii, prietenos cu localnicii şi cu o politică coerentă în sprijinul oamenilor...
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru lansează ghidul riscurilor legate de consumul de droguri de sinteză Elevii şi părinţii acestora vor fi informaţi asupra riscurilor legate de consumul de droguri de sinteză prin intermediul "carnetului etnobotanic", în cadrul campaniei lansate de deputatul conservator Tudor Ciuhodaru la nivel naţional - "Nu toate frunzele sunt bune. Stop etnobotanicelor!".