Cele mai citite
 


Italia va cere până la 200 de euro în plus pentru permisul de rezidenţă
miercuri, 4 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Italia va cere imigranţilor, cu începere din 30 ianuarie, plata unei noi taxe pentru eliberarea sau reînnoirea permiselor de rezidenţă, sumă care va oscila între 80 şi 200 de euro, în funcţie de durata şederii în această ţară, informează EFE.
Această măsură a fost publicată în ultimul număr din 2011 al Buletinului oficial, care include un decret semnat la 6 octombrie de miniştrii de interne şi economiei de atunci, Roberto Maroni şi, respectiv, Giulio Tremonti, preluat de presa italiană.

Această nouă taxă, care va trebui să fie plătită ori de câte ori se va solicita eliberarea sau reînnoirea unui permis de rezidenţă, fusese prevăzută de guvernul fostului premier Silvio Berlusconi în 2009, dar nu intrase în vigoare.

Suma de 80 de euro va trebui plătită de cei care vor cere permis de rezidenţă pentru o perioadă de trei luni până la un an; 100 de euro - de cei care vor solicita permis pentru un an sau doi; 200 de euro - de cei care vor dori permis de rezidenţă în Italia pentru o perioadă mai mare.

Această sumă se adaugă celor 27,5 euro care se plăteau până acum pentru eliberarea permisului de rezidenţă electronic şi celor 30 de euro plătiţi ca taxă de timbru.

Sunt scutiţi de această nouă taxă minorii, străinii care merg în Italia pentru a primi îngrijiri medicale, cei care solicită permisul din motive umanitare sau care solicită actualizarea sau conversiunea unui permis de rezidenţă ce încă îşi mai păstrează valabilitatea.

Banii pe care îi va obţine astfel statul italian vor servi în parte la finanţarea 'fondului de repatrieri', pentru a-i trimite în ţara de origine pe imigranţii aflaţi în situaţie ilegală, precum şi la acoperirea unor cheltuieli privind ordinea publică şi securitatea ce au legătură cu Ministerul de Interne.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Italia: imigranţii recurg la chirurgie estetică şi 'albire' pentru a arăta ca italienii În Italia a crescut numărul imigranţilor care se supun unor intervenţii de chirurgie estetică şi practici precum folosirea de creme pe bază de hidrochinonă, care se pot dovedi însă periculoase. Refacerea nasului şi albirea pielii este ''scurtătura'' folosită de reprezentanţii unor minorităţi etnice pentru...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Vrancea: Farmaciştii spun că taxa de clawback este mult prea mare Farmaciştii din judeţul Vrancea spun că taxa de clawback - de 33% - aplicată producătorilor este mult prea mare, ceea ce ar putea duce la diminuarea cantităţii de medicamente.
Spitalele britanice solicită taxă pe produsele îndulcite furnizate în unităţile spitaliceşti Spitalele britanice vizează introducerea unei taxe pentru cafeaua şi alimentele furnizate în incinta acestora, în vederea combaterii problemei tot mai serioase a obezităţii, a anunţat luni şeful Serviciului public de sănătate britanic (NHS), preluat de AFP.
MB: O taxă de 20% pe băuturile carbogazoase ar determina o scădere semnificativă a obezităţii /studiu/ Impunerea unei taxe de 20% pe băuturile răcoritoare carbogazoase cu conţinut de zahăr ar putea determina scăderea cu circa 180.000 a numărului de adulţi obezi din Marea Britanie, potrivit unui studiu făcut public vineri, citat de Associated Press.
Satu Mare: Taxă pentru pacienţii care doresc internarea în salon VIP la Spitalul Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare a votat în şedinţa de marţi introducerea unei taxe de 50 de lei pentru pacienţii care doresc să fie internaţi în salon VIP la Spitalul Judeţean Satu Mare.