Cele mai citite
 


Mai multe cazuri de trichineloză au apărut la Satu Mare din cauza cărnii de porc consumate de sărbători
miercuri, 4 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Treisprezece persoane din comuna sătmăreană Medieşu Aurit au fost internate la Spitalul Judeţean Satu Mare după ce au consumat în perioada sărbătorilor carne de porc infestată cu trichinella spiralis.
Purtătorul de cuvânt al spitalului, Constantin Demian, a declarat marţi că persoanele au fost transportate cu ambulanţa şi se află internate în unitatea spitalicească. Din cele 13 persoane, opt sunt adulţi cu vârste cuprinse între 21 şi 45 de ani, iar cinci sunt copii cu vârsta între 6 şi 10 ani.
Numărul cazurilor de trichineloză din judeţul Satu Mare a crescut de cinci ori în decembrie 2011 faţă de aceeaşi perioadă din 2010. Potrivit datelor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare, în decembrie 2011 au fost depistaţi 30 de porci infestaţi cu trichinella spiralis, faţă de numai şase în decembrie 2010. AGERPRES /(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Focar de trichineloză în Medieşu Aurit Douăzeci de persoane din comuna Medieşu Aurit au ajuns la Spitalul Judeţean Satu Mare după ce au consumat carne de port infestată cu trichinella spiralis.
Satu Mare: Peste 40 de suspecţi de trichineloză - Peste 40 de persoane din localitatea sătmăreană Odoreu sunt suspecte de infestare cu trichineloză după ce au mâncat carne de porc.
Focar de trichineloză la Satu Mare Unsprezece persoane s-au prezentat la Spitalul Judeţean (SJ) Satu Mare având simptomatologia infestării cu trichineloză.
Satu Mare: Spitalul Judeţean primeşte o ambulanţă de transport persoane Spitalul Judeţean Satu Mare va primi o ambulanţă pentru transportul bolnavilor între secţii, a anunţat, duminică, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Satu Mare: Zeci de persoane suspecte de infectare cu trichineloză Aproximativ 60-70 de persoane din oraşul Negreşti Oaş sunt suspectate de infectare cu trichineloză, 12 fiind internate la Spitalul Judeţean Satu Mare.
Vaslui: Direcţia Sanitar Veterinară, acţionată în instanţă Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a fost dată în judecată de membrii unei familii care s-au îmbolnăvit de trichineloză după ce ar fi consumat de porc despre care angajaţii unui laborator al instituţiei au spus că nu este infestată trichinella spiralis. Oamenii...