Cele mai citite
 


Proteze mamare: Un aditiv pentru carburanţi în implanturile marca PIP
miercuri, 4 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dezvăluiri potrivit cărora gelul protezelor mamare marca PIP ar fi conţinut un aditiv pentru carburanţi alimentau luni psihoza cu privire la aceste implanturi defectuoase, semnalează marţi La Depeche, care adaugă că, în faţa acestui nou element, avocaţi ai victimelor au cerut noi analize din partea Agenţiei franceze pentru siguranţa sanitară a produselor de sănătate (Afssaps).
Potrivit RTL, protezele fabricate de societatea 'Poly Implant Prothese' (PIP) conţineau un amestec de produse comandate la mari grupuri de chimie industrială, fără ca eventuala lor nocivitate să fi făcut obiectul vreunui test clinic. Printre acestea, Baysilone, aditiv pentru carburanţi, ca şi Silopren şi Rhodorsil, folosite în industria cauciucului.

Afssaps nu a făcut comentarii cu privire la aceste noi dezvăluiri.

Avocatul lui Jean-Claude Mas, fondatorul PIP, a dezminţit la rândul său prezenţa unor componenţi industriali în implanturi. Aceste afirmaţii 'nu au sens', a spus avocatul, potrivit căruia este vorba de 'produse alimentare, utilizate în compoziţia produselor de înfrumuseţare, cumpărate de la Rhône-Poulenc şi de la concurenţii săi'.

'Nu ne puteam gândi că gelul ar fi putut conţine un aditiv pentru carburanţi. De aceea cerem analizarea unor proteze preluate direct de la paciente', a spus unul dintre avocaţii victimelor.

Potrivit acestuia, sunt necesare analize şi în străinătate, după ce s-a dezvăluit că un număr mai mare de proteze s-au rupt în Marea Britanie. În această ţară, în care sunt vizate 40.000 până la 50.000 de femei, 250 dintre ele au depus plângere împotriva clinicilor care au implantat aceste proteze.

Analizele efectuate pe proteze preluate de la PIP au pus în evidenţă un gel non conform, care poate irita, şi un risc mare de a se rupe învelişul implantului şi de a se scurge gelul. În Franţa, 20 de cazuri de cancer au fost semnalate la purtătoare de implanturi marca PIP, dar nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate, iar guvernul a recomandat retragerea acestor proteze de la cele 30.000 de purtătoare.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: Plângeri în justiţie împotriva unor proteze mamare franceze Peste 250 de femei din Marea Britanie purtătoare de proteze mamare de producţie franceză PIP / Poly Implant Prothese/ au depus plângeri împotriva mai multor clinici unde le-au fost făcute aceste implanturi, informează AFP şi Reuters.
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost arestat Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost arestat joi dimineaţa, la domiciliul său din sudul Franţei, transmit AFP şi Reuters, citând surse apropiate anchetei.
Austria: Aproximativ 100 de femei au implanturi PIP Aproximativ o sută de femei care deţin proteze mamare cu probleme produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) au sesizat societatea austriacă pentru protecţia consumatorului (VKI), a declarat joi o juristă a VIK, potrivit APA.
Aproximativ 4.500 de proteze mamare PIP au fost implantate în Mexic, fără probleme majore Aproximativ 4.500 de proteze mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) au fost implantate în Mexic în 16 ani, fără a fi constatate consecinţe grave până în prezent, a asigurat miercuri Asociaţia mexicană de chirurgie plastică, relatează AFP.
Franţa: Începe megaprocesul protezelor mamare PIP la Marsilia Procesul fabricanţilor francezi ai implanturilor mamare PIP (Poly Implant Prothese), un scandal sanitar de amploare mondială, izbucnit în 2010, care a rezultat în mii de plângeri, se deschide miercuri la Curtea Penală din Marsilia, în sudul Franţei, relatează AFP.