Cele mai citite
 


Tulcea: Foarte puţini datornici au beneficiat de facilităţi la plata debitelor către instituţiile statului
miercuri, 4 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar câteva zeci de tulceni care ar fi putut să nu plătească o parte din debitele către Casa Judeţeană de Pensii (CJP) şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) au profitat de prevederile Ordonanţei de Guvern nr 30 din 2011 care acordă facilităţi persoanelor fizice debitoare.
Intrată în vigoare pe data de 5 decembrie 2011, ordonanţa care modifică şi completează Legea nr 571 din 2003 privind Codul Fiscal vizează scutirea de la plata penalităţilor de întârziere pentru obligaţii financiare neachitate până la data de 31 august a persoanelor fizice care şi-au plătit debitele până la finele anului trecut.
Conform directoarei CJP, Mihaela Stănciulescu, doar 10 din cei 963 de posibili beneficiari ai actului normativ şi-au plătit debitele până la începutul acestui an şi au beneficiat de anularea sau de reducerea cu 50% a penalităţilor de întârziere.
'Nu ştiu de ce numărul beneficiarilor a fost atât de mic. Sumele care s-au strâns la bugetul instituţiei noastre nu au fost foarte mari, dar mulţi ar fi putut face o economie', a declarat marţi pentru AGERPRES directoarea CJP, Mihaela Stănciulescu.
De asemenea, potrivit datelor furnizate de CJAS, 40 de tulceni au depus până la finele lunii trecute cereri pentru acordarea facilităţilor prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr 30/2011, deşi numărul posibililor beneficiari era estimat la câteva sute de persoane.
De menţionat este că dacă cei 963 de posibili beneficiari ai facilităţilor acordate prin actul normativ amintit şi-ar fi achitat restanţele până la sfârşitul anului trecut, numai CJP ar fi încasat aproape două milioane de lei. AGERPRES/(AS - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Medici stomatologi pentru populaţia din Delta Dunării Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Tulcea a primit luna aceasta cinci cereri noi pentru încheierea contractelor necesare furnizării serviciilor de stomatologie furnizate populaţiei, doi din medicii care au depus solicitări urmând să deservească localităţi din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării...
Tulcea: Furnizorii de servicii medicale trebuie să-şi cumpere cititoare de carduri Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Tulcea continuă acţiunea de distribuire a cardurilor de sănătate şi a început, luni, demersurile pentru a afla dacă furnizorii de servicii medicale deţin cititoare de carduri.
Tulcea: Au fost suplimentate sumele alocate pentru unele servicii medicale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Tulcea a suplimentat sumele alocate serviciilor de medicină dentară şi investigaţiilor paraclinice şi de radiologie.
Tulcea: Fonduri insuficiente pentru unele programe naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) din Tulcea continuă să facă demersuri pe lângă autoritatea naţională de resort pentru alocarea fondurilor necesare finanţării unor programe naţionale de sănătate pentru care s-au cheltuit deja banii alocaţi pe acest an.
Tulcea: Încep primele plăţi pentru furnizorii de medicamente, în termen de 60 de zile Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Tulcea va efectua, în perioada imediat următoare, primele plăţi către furnizorii de medicamente în termen de 60 de zile.
Tulcea: Situaţie financiară critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sumele alocate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu, de la începutul acestui an, sunt comparabile cu cele alocate anul trecut.