Cele mai citite
 


Tratamente de chimioterapie frauduloase în Argentina
miercuri, 16 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Spitalul Policlinic al celor care au gratuitate sau asigurare medicală din sectorul financiar argentinian, pacienţilor care primeau tratament de chimioterapie nu le cădea părul. Majoritatea credeau că sunt norocoşi deoarece organismul lor este mai puternic decât credeau, sau pentru că pur şi simplu tratamentul era de ultimă generaţie şi nu provoca efecte secundare. În urmă cu câteva zile, cei care mai sunt în viaţă au citit o ştire care i-a uluit: tratamentul primit era o fraudă. De aceea îşi păstraseră părul, notează ziarul ABC.
Aşa numita 'mafie a medicamentelor' din Argentina se hrăneşte de ani de zile din sănătatea publică. Procurorul federal, Norberto Oyarbide, se afla de mult timp pe urmele sale. O pistă urmărită şi de fostul ministru al sănătăţii, Graciela Ocaña, ale cărei proteste - potrivit unor surse apropiate - nu au fost luate în cauză ori de de câte ori s-a adresat preşedintei ţării, Cristina Fernández de Kirchner, pentru a semnala cazurile de corupţie aflate în spatele diferitelor domenii de sănătate şi care, nu întâmplător, vizau vreun sindicalist, notează ziarul ABC.

Actualul ministru al sănătăţii din provincia Buenos Aires, Claudio Zin, a agitat viesparul corupţiei declarând: 'este foarte posibil ca 10 la sută din medicamentele care circulă în ţară să fie falsificate'. Rod al investigaţiilor, Oyarbide a ordonat arestarea lui Nestor Lorenzo, proprietar al distribuitoarei farmaceutice San Javier, aceeaşi care a distribuit sute de medicamente oncologice expirate sau contrafăcute la diferite policlinici în valoare de 150 de milioane de euro.

Magistratul este convins că presupusa complicitate a titularului sindicatului din acest sector, Juan José Zanola, un apropiat al executivului alături de Lorenzo şi de alţi trei reţinuţi sunt cauza. Din motive de procedură, judecătorul a cerut recent guvernului să intervină în sectoarele cu asigurare medicală implicând medicamente, iar executivul şi-a dat avizul acestei măsuri.

Scandalul aşa numitei 'mafii a medicamentelor' afectează nu numai medicaţia pacienţilor cu cancer ci şi persoanelor infectate cu HIV. În ambele cazuri, reţetele sunt foarte scumpe dar sindicatele asumau costurile care în realitate erau inexistente având în vedere că bolnavii primeau preparate contrafăcute.

Cazul implică clar guvernul lui Cristina Kirchner având în vedere că procurorul Oyarbide, în timpul percheziţionării casei lui Lorenzo - în prezent judecat în libertate - a descoperit, potrivit spuselor sale, 'o serie de facturi care au legătură cu eventuale contribuţii la campania prezidenţială' din 2007 a preşedintei Kirchner.

Nu este prima dată când se descoperă conexiuni între persoane legate de vânzarea de stupefiante şi campania Cristinei Fernández de Kirchner. Sebastián Forza, victima unei triple omucideri care a avut loc în august anul trecut, figura drept donator cu 50.000 de euro. Asasinarea lui Forza şi a altor colegi ai lui a fost corelată de vânzarea ilegală de efedrină, o substanţă necesară pentru elaborarea de droguri sintetice, precum Ecstasy.

Legăturile cu campania prezidenţială sunt cercetate de procurorul federal María Servini de Cubria. Având drept fundal acest scenariu 'de gravitate neobişnuită' potrivit lui Oyarbide, ziarul Critica a publicat luni informaţii, potrivit cărora Ministerul Sănătăţii a fost nevoit să retragă din spitalele publice 40.000 de DIU (Dispozitive Intrauterine) după detectarea unor defecţiuni de fabricaţie.

Potrivit ziarului, Ministerul le achiziţionase pentru distribuirea lor gratuită în cadrul Programului Naţional de Sănătate Sexuală şi Procreare Responsabilă. Potrivit unui raport al Institutului Naţional de Medicamente (INAME) mostrele analizate 'nu îndeplinesc normele de sterilizare', având în vedere că a fost detectată prezenţa de microbi şi de bacterii. Alarma a fost dată după ce ginecologii au descoperit 'o schimbare de colorare a dispozitivelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Compartiment de oncologie medicală şi paliaţie, inaugurat la Institutul "Marius Nasta" Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" a inaugurat joi Compartimentul de oncologie medicală şi paliaţie, care va răspunde nevoii de tratament prin chimioterapie a aproximativ 5.000 de pacienţi diagnosticaţi anual cu cancer pulmonar în această instituţie medicală.
Terapii complementare in alopecie Multe persoane care sufera de alopecie recurg la terapiile complementare in cautarea unei cai de a face sa le creasca din nou parul .
Congresul Societăţii Europene de Oncologie Medicală debutează vineri la Madrid Madrid, 24 sep /Agerpres/- Congresul Societăţii Europene de Oncologie Medicală (ESMO) va reuni, începând de vineri, la Madrid, peste 18.000 de specialişti în domeniu şi va avea ca temă 'Medicina de precizie în tratarea cancerului', după cum au anunţat miercuri organizatorii, transmite EFE.
O cască rece poate preveni căderea părului provocată de chimioterapie Un acoperământ rece pentru cap, special proiectat, poate reduce semnificativ pierderea părului în timpul chimioterapiei pentru cancer, a anunţat o echipă de cercetători de la un spital din Germania, informează agenţia DPA.
Cel de-al XXI-lea Congres al Societăţii Române de Radioterapie şi Oncologie Medicală, la Satu Mare Zeci de medici specialişti din ţară participă vineri şi sâmbătă la cel de-al XXI-lea Congres al Societăţii Române de Radioterapie şi Oncologie Medicală ce se desfăşoară la Satu Mare.
Mii de pacienţi europeni cu melanom nu au acces la noile medicamente şi metode de tratament Mai mult de jumătate dintre pacienţii europeni care suferă de melanom în stadii avansate nu au acces la noi tratamente şi medicamente care ar putea să le prelungească viaţa, conform unui studiu prezentat vineri, la Copenhaga, cu ocazia congresului anual al Societăţii Europene pentru Oncologie Medicală...