Cele mai citite
 


Bihor: Aparatură pentru nou-născuţi şi copii - finanţată de NATO Charity Bazaar
joi, 5 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedinta organizaţiei NATO Charity Bazaar, Katalin Schmidt, orădeancă, a înmânat miercuri un cec simbolic de 8.800 de euro unei asociaţii de caritate din oraşul Marghita care a câştigat această finanţare cu un proiect privind achiziţionarea de aparatură pentru secţiile pediatrice ale spitalului.
'În anul 2011, la NATO Charity Bazaar au sosit peste 70 de proiecte, dintre care 48 au fost eligibile. Unul dintre proiectele câştigătoare este cel al Asociaţiei Haţieganu-Papai-Pariz, în valoare de 8.800 euro. Proiectul asociaţiei vizează achiziţionarea a două instalaţii moderne de monitorizare a funcţiilor vitale în secţiile de pediatrie şi nou-născuţi din cadrul Spitalului municipal din Marghita,' a precizat Katalin Schmidt, în conferinţa organizată în cursul acestei zile, la Primăria Oradea.
Cu acest prilej, organizaţiile de caritate bihorene sponsorizate în 2009 şi 2010 de NATO Charity Bazaar şi-au prezentat rezultatele obţinute în urma finanţării. Astfel, în 2009, Spitalul TBC din oraş a primit un ecograf modern, de ultimă generaţie. Asociaţia Pro Cefa a fost beneficiara unei finanţări de 8.500 de euro pentru amenajarea unui loc de joacă pentru toţi copiii comunei Cefa.
În 2010, Fundaţia Emanuel Speranţa României, care îngrijeşte 28 de copii abandonaţi în satul Ineu de Criş, a primit 9.700 de euro cu care au reuşit să izoleze termic trei căsuţe de tip familial şi să achiziţioneze o instalaţii de încălzire. Tot cu ajutorul NATO Charity Bazaar, Asociaţia 'Pas cu pas' de la Liceul teologic greco-catolic din Oradea a înfiinţat un cabinet de psihopedagogie în cadrul şcolii, în valoare de 7.000 de euro.
Potrivit dnei Schmidt, următoarea sesiune de depunere a proiectelor pentru finanţare de către NATO Charity Bazaar va începe la 1 februarie 2012 şi se va derula până la l mai 2012.
NATO Charity Bazaar a împlinit 43 de ani în 2011. Bazaarul este un Târg de Crăciun, un eveniment social al anului în cadrul comunităţii internaţionale a NATO, scopul acestuia fiind de a strânge banii pentru organizaţiile de caritate din Belgia şi de nivel internaţional. În 2011 s-au strâns peste 184.000 de euro şi a fost finanţate 26 de organizaţii de caritate, 11 proiecte din Belgia şi 15 proiecte internaţionale (unul din România pentru asociaţia amintită din Marghita).
Din anul 2005, NATO Charity a donat peste 900.000 de euro pentru 160 de organizaţii de caritate. Participanţii la bazar sunt membrele Alianţei, precum şi naţiunile care participă la programul Parteneriat pentru Pace. În 2011, în NATO Charity Bazaar erau reprezentate 36 de naţiuni. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Sprijin de la Fundaţia NATO Charity Bazaar pentru două ONG care desfăşoară proiecte sociale Două asociaţii neguvernamentale care desfăşoară proiecte sociale au fost premiate marţi de Fundaţia NATO Charity Bazaar.
Bihor: Clădire reabilitată de Primăria Oradea în scop social cu fonduri europene Municipalitatea orădeană a recepţionat de Mărţişor clădirea reabilitată în care va funcţiona Centrul de zi 'Iedera' pentru copiii cu sindrom Down, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene şi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare...
Bihor: Centru de zi pentru copii cu sindromul Down, prin finanţare europeană Copiii şi tinerii cu sindromul Down din Oradea vor avea, în martie 2012, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene, care va fi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Bihor: Heliport la Spitalul de Urgenţă din Oradea, primul din ţară dacă va fi construit în terasă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea a obţinut finanţare de la compania Rompetrol pentru un proiect prin care intenţionează să construiască un heliport pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, în valoare de 90.000 de lei, a declarat joi managerul spitalului, dr. Gheorghe Carp.
Bihor: Policlinică finanţată prin POR, proiect al Primăriei Oradea O policlinică modernă, la standarde europene, se va finaliza, peste şase luni, în Spitalul clinic municipal din Oradea, printr-un proiect cu finanţare din programul Operaţional Regional, derulat de Primăria Oradea, prin Direcţia de Management Proiecte Internaţionale.
Bihor: Centru euroregional de intervenţie cardio-vasculară, la Oradea, prin proiect transfrontalier Municipiul Oradea ar putea avea începând cu anul acesta un Centru euroregional de intervenţie cardio-vasculară şi ar putea demara lucrările la o pistă internaţională de biciclete între Oradea şi prima localitate ungară, lungă de peste 35 de km.