Cele mai citite
 


Harghita: La Spitalul Judeţean de Urgenţă se amenajează o sală de naştere alternativă
miercuri, 4 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miercurea Ciuc, 4 ian /Agerpres/- Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va dispune, în curând, de o sală de naştere alternativă, în prezent fiind efectuate ample lucrări de modernizare şi extindere.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că lucrările de modernizare şi extindere a mai multor secţii au inclus şi sălile de naşteri, iar la dorinţa Asociaţiei Mamelor din Miercurea Ciuc s-a luat decizia amenajării unei săli de naştere alternativă.
'Este vorba fie de naştere în apă, fie de naştere pe tatami (...) adică să nu fie pe masa obişnuită de consultaţie ginecologică. (...) Suntem în permanentă legătură cu Asociaţia Mamelor din Miercurea Ciuc, care şi-a exprimat această dorinţă, iar noi am venit în întâmpinarea acestei dorinţe deoarece vrem ca pacienţii să se simtă cât mai bine. (...) Vor fi patru săli de naştere moderne, din care una pentru naştere alternativă', a declarat dr. Demeter.
El a explicat că medicul ginecolog şi mai multe moaşe vor merge la un spital din Ungaria, unde se practică naşterea alternativă, pentru a deprinde metodele, iar în maxim şase luni, gravidele din judeţ vor putea opta pentru o astfel de naştere.
'Specialiştii sunt în curs de formare, iar în câteva luni sperăm că vom reuşi şi să dotăm secţia iar apoi, în maxim şase luni, se poate opta pentru naşterea alternativă', a spus dr. Demeter.
Modenizarea Spitalului Judeţean a inclus şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţă, care va fi dispune şi de un cabinet stomatologic, pentru urgenţele de acest fel.
Lucrările de reabilitare în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) şi secţiile Obstetrică - ginecologie şi Neonatologie, Gastro-enterologie şi Urologie au început în luna octombrie 2011 şi se vor finaliza în aproximativ trei săptămâni.
Reabilitarea a presupus amenajarea de băi în majoritatea saloanelor, modernizarea sistemului de canalizare, care este învechit şi care permanent se deteriora, dar şi schimbarea pardoselei, acolo unde a fost nevoie. De asemenea, în cadrul procesului de extindere, la Unitatea Primiri Urgenţe se va crea o sală de aşteptare pentru aparţinătorii bolnavilor şi o sală de primire - decontaminare pentru urgenţele din această categorie.
Potrivit dr. Demeter, este în curs de amenajarea şi un vestiar, pentru ca angajaţii spitalului "să se poată schimba în condiţii civilizate în echipamentul de spital şi nu pe holuri, aşa cum se întâmplă acum".
Lucrările de reabilitare sunt evaluate la 2,3 milioane de lei, din care 1.6 milioane sunt alocaţi de Ministerul Sănătăţii, iar restul sumei este pusă la dispoziţie de Consiliul Judeţean Harghita.
Potrivit sursei citate, în cursul acestui an vor începe şi alte lucrări de modernizare şi reabilitare şi se va introduce un sistem de servire a mesei cu tăvi izoterme. AGERPRES/(AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Începe reabilitarea a patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc vor intra, de săptămâna viitoare, într-un proces de reabilitare, care va dura aproximativ două luni.
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Harghita:Zeci de cazuri sociale fără rezolvare sunt înregistrate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc înregistrează anual zeci de pacienţi, majoritatea oameni ai străzii, care nu au unde să meargă după ce sunt externaţi şi în cazul cărora este dificil să se găsească o rezolvate.
Olt: Consiliul Judeţean alocă fonduri pentru modernizarea UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Consilierii judeţeni au aprobat joi documentaţia pentru extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un RMN Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), atât pentru noua secţie de neurochirurgie care urmează să se înfiinţeze, cât şi pentru pacienţii care sunt nevoiţi să meargă în judeţele învecinate pentru o astfel de investigaţie.