Cele mai citite
 


Preşedinta Argentinei va fi operată de cancer de tiroidă
joi, 5 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedinta Argentinei, Cristina Kirchner, bolnavă de cancer la tiroidă, va fi operată miercuri într-o clinică din Pilar /50 km nord de Buenos Aires/, în faţa căreia zeci de persoane începuseră marţi după-amiază să se strângă în semn de solidaritate cu şefa statului, relatează AFP.
Dna Kirchner /58 de ani/ trebuie să rămână spitalizată timp de 72 de ore şi să stea în total în convalescenţă 20 de zile, potrivit preşedinţiei. Ea va fi înlocuită la conducerea statului până pe 24 ianuarie de vicepreşedintele Amado Boudou, care şi-a preluat recent funcţiile.
Clinica privată Austral, unde va fi operată preşedinta, este cunoscută pentru mijloacele tehnologice de care dispune, fiind luate numeroase măsuri de securitate şi anulate evenimentele care nu erau urgente.
Zeci de persoane îşi instalaseră corturile în zonă marţi după-amiază pentru a putea fi cât mai aproape posibil de preşedinta ţării, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni.
Dna Kirchner se afla la reşedinţa prezidenţială Olivos, la periferia de nord a capitalei.
Purtând în continuare doliu, la un an şi jumătate de la moartea soţului şi predecesorului ei la conducerea statului, Nestor Kirchner /2003-2007/, decedat în urma unei crize cardiace pe 27 octombrie 2010, preşedinta a petrecut Noul An împreună cu fiul său Maximo /32 de ani/ şi fiica sa, Florencia /24 de ani/, în El Calafate /Patagonia, sud/.
Operaţia, cu un prognostic foarte bun de reuşită, potrivit medicilor, va fi efectuată la nici o lună de la depunerea mandatului de către dna Kirchner pentru un al doilea mandat de patru ani.
În 2011, preşedinta argentiniană a trebuit să-şi întrerupă de trei ori activitatea din cauza unor stări provocate de căderile de tensiune.
Realeasă pentru un al doilea mandat la 23 octombrie, cu peste 54 % din voturi , ea a depus jurământul pe 10 decembrie în faţa Congresului.
Preşedinta argentiniană este al cincilea şef de stat din America de Sud atins de cancer în ultimii ani, după brazilienii Luiz Inacio Lula da Silva şi Dilma Roussef, praguayanul Fernando Lugo şi venezueleanul Hugo Chavez.AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Totul despre tiroida sau cum sa previi bolile tiroidiene Prof. dr. Constantin Dumitrache medic primar endocrinologie, doctor în ştiinţe medicale-Clinica Gral Medical Colentina
Fukushima: 18 cazuri de cancer de tiroidă confirmate la minori Un studiu privind impactul radiaţiilor catastrofei nucleare de la Fukushima asupra locuitorilor din regiunea unde se află centrala atomică indică faptul că 18 minori au cancer de tiroidă, dar legătura dintre aceste cazuri şi accidentul nuclear nu a fost confirmată, relatează AFP.
Clinică pentru diagnosticarea precoce a cancerului mamar la femei, deschisă în Capitală O clinică medicală, dedicată femeilor, pentru diagnosticul cancerului mamar, dar şi al altor afecţiuni mamare, ginecologice sau endocrinologice s-a deschis joi în Capitală.
Fukushima: 12 cazuri de cancer la tiroidă confirmate la minori Un studiu privind impactul radiaţiilor emise în urma catastrofei de la Fukushima asupra locuitorilor prefecturii unde este situată centrala nucleară afectată a constatat 12 cazuri de cancer la tiroidă la minori şi alte 15 cazuri suspecte, a anunţat miercuri o comisie înfiinţată în acest scop, relatează...
Fukushima: TEPCO admite existenţa unui risc sporit de cancer la tiroidă pentru 2.000 de angajaţi Aproape 2.000 de angajaţi ai centralei nucleare avariate Fukushima prezintă un risc sporit de cancer la tiroidă, a recunoscut vineri operatorul complexului atomic, citat de France Presse.
Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, operată cu succes de cancer tiroidian Preşedintele Argentinei, Cristina Fernandez Kirchner, a fost operată miercuri cu succes de cancer tiroidian, a anunţat media locală, potrivit Reuters.