Cele mai citite
 


Tulcea: Plângere penală în cazul conflictului din satul Fântâna Mare
joi, 5 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Situaţia conflictuală dintre paznicii fondurilor forestiere şi ciobani care, marţi, în satul Fântâna Mare, s-a încheiat cu un foc de armă, este doar unul din cazurile de acest fel din judeţ, a precizat miercuri directorul Direcţiei Silvice Tulcea, Cătălin Iordăchescu, el apreciind că situaţii similare se înregistrează şi în alte comune.
'La Fântâna Mare, angajaţii Direcţiei au avut de-a face cu o persoană foarte violentă, cunoscută în localitate ca atare. Situaţii similare am mai avut însă de-a lungul timpului la Măcin, Niculiţel, Stejaru şi Ciucurova, ciobanii intrând la păşunat cu turmele în fondul forestier', a declarat miercuri pentru AGERPRES directorul Direcţiei Silvice, Cătălin Iordăchescu.
Potrivit unui raport al Direcţiei Silvice privind situaţia înregistrată marţi la Ocolul Silvic Stejaru, paznicii fondului forestier au fost agresaţi verbal şi fizic de ciobani, unul dintre aceştia asmuţind câinii împotriva reprezentanţilor instituţiei statului.
'În aceste condiţii, pădurarul Constantin Herda a făcut uz de arma de serviciu trăgând un foc de avertisment în plan vertical după care a executat şi un al doilea foc de armă asupra unui câine pe care l-a omorât. Ulterior, Constantin Tihon a fost dezarmat de bâtă şi a părăsit zona îndreptându-se cu oile înspre localitatea Fântâna Mare. Proprietarul celui de-al doilea cârd de oi, Gheorghe Cornei, a predat şi el bâta de bunăvoie şi fără alte incidente. După cele întâmplate, domnul Constantin Tihon a apelat serviciul de urgenţă 112 acuzând, în mod mincinos, că a fost rănit prin împuşcare în zona piciorului unde, după datele noastre, nu prezintă decât o julitură superficială', se arată în raportul Direcţiei Silvice.
Până în momentul de faţă, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului nu a primit decât o plângere semnată de unul din ciobanii care au fost loviţi în timpul altercaţiei, însă potrivit directorului Cătălin Iordăchescu şi unul dintre angajaţii Direcţiei Silvice intenţionează să depună plângere împotriva ciobanilor.
Amintim că marţi, 3 ianuarie, Constantin Tihon, în vârstă de 53 de ani, a fost internat în spital cu mai multe răni, printre care şi o rană în picior produsă de o împuşcătură, potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă, după o altercaţie între mai mulţi ciobani şi paznici ai Ocolului Silvic Stejaru. AGERPRES/(AS-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul unic de urgenţă 112 - la şase ani de existenţă în România, cu apeluri reale şi false (grupaj) Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Numărul unic de urgenţă 112 a marcat, vineri, al şaselea an de implementare în România, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale organizând, cu acest prilej, în toate Dispeceratele 112 din ţară, vizite ale elevilor pentru a le explica importanţa şi utilitatea lui, precum şi...
Conducerea SABIF analizează modul în care ambulanţa a ajuns la Gyuri Pascu pentru urgenţa de cod roşu Conducerea Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov (SABIF) a decis să analizeze modul în care echipajul său a ajuns la caz, atunci când a fost alertat pentru Ioan Gyuri Pascu, pentru a doua oară, în condiţiile în care s-a constatat că deplasarea a fost peste timpul mediu de răspuns la...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Serviciul de urgenţă 112 va avea dispeceri instruiţi la standarde europene Ministerul Sănătăţii şi Colegiul de Servicii de Urgenţă din Finlanda, aflat în subordinea Ministerului de Interne din Finlanda, vor forma specialişti şi formatori români în dispecerizarea integrată de urgenţă.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea: Petiţia on-line pentru reînfiinţarea unei ambulanţe la Sulina, inoportună Petiţia lansată pe o reţea de socializare pentru reînfiinţarea la Sulina a unui punct al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea nu este considerată un demers oportun de către conducerea instituţiei publice.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...