Cele mai citite
 


Comunicat de presă - Primărie sector 2
joi, 5 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coadă la apa de la 'Fântâna lui Bucur' din piaţa Obor
Fie că e caniculă sau gerul Bobotezei, la apa de la 'Fântâna lui Bucur' din noua piaţă Obor se adună zilnic sute de bucureşteni.
Sute de bucureşteni vin zilnic în piaţa Obor, să se aprovizioneze cu apă de cea mai bună calitate de la 'Fântâna lui Bucur', dată în folosinţă de primarul Neculai Onţanu în luna iulie a anului trecut.
Potrivit cunoscătorilor care vin de mai bine de o jumătate de an să se aprovizioneze, aici este cea mai curată apă din Capitală, alimentată dintr-un puţ aflat la mare adâncime, de peste 200 de metri.
Apa este verificată lunar de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, instituţie care atestă că este potabilă şi bună pentru consumul populaţiei.
Primarul Neculai Onţanu a amenajat o zonă specială între noua Piaţă Obor şi clădirea Halei Terminal unde a construit fântâna care are lungimea de 2,7 metri şi înălţimea de 2,4 metri. Întregul edificiu este din beton placat cu cărămidă aparentă şi are patru robinete cu temporizare la 5 secunde, precum şi o ţâşnitoare montată central, de unde toţi cei interesaţi se pot aproviziona cu câtă apă doresc, inclusiv folosind bidoane de 10 litri.
Puţul de mare adâncime aflat la 220 de metri din Piaţa Obor a fost construit de Primarul Neculai Onţanu cu fonduri BERD încă din anul 2000 pentru alimentarea cele mai mari pieţe agroalimentare şi pentru spălarea zonelor comerciale şi a tarabelor. Datorită gustului şi calităţii deosebite pe care o are apa şi mai ales a temperaturii scăzute inclusiv în zilele caniculare, edilul sectorului 2 a decis amenajarea unei fântâni publice pentru aprovizionarea gratis a populaţiei.
Detalii si imagini gasiti pe site-ul www.ps2.ro, rubrica Stiri.
DIRECTOR,
Mariana Georgescu
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Instituţia Prefectului Capitalei face o serie de recomandări pentru perioada de caniculă Instituţia Prefectului Capitalei a făcut marţi o serie de recomandări pentru aceste zile de caniculă, a informat un comunicat al instituţiei remis marţi AGERPRES.
Comunicat de presă : Măsuri de protecţie împotriva caniculei Comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu privitor la măsurile de protecţie împotriva caniculei.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică a amendat cu 10.000 de lei compania regională de apă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a amendat, luni, cu 10.000 de lei operatorul regional de apă Apa Prod SA Deva, pentru că nu a anunţat la timp că vineri a avut probleme pe reţea, iar parametrii de potabilitate ai apei livrate populaţiei s-au modificat şi nu se mai încadrează în normele legale...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Mehedinţi: Puncte de prim-ajutor, amenajate de Primărie în perioada caniculei în Drobeta Turnu Severin Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a amplasat, marţi, corturi de prim-ajutor în zece puncte din oraş, aflate în zone aglomerate, de unde în perioada codului galben de caniculă populaţia poate primi apă şi poate apela la serviciile de urgenţă de asistenţă medicală.
Şase judeţe sub cod portocaliu: caniculă, ploi răcoroase şi solicitări la ambulanţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis pentru duminică şi luni o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru şase judeţe din vestul şi sud-vestul ţării, însă în prima zi lucrurile au evoluat uşor diferit faţă de prognoză, astfel că în unele zone s-au înregistrat o răcire a vremii pe fondul...