Cele mai citite
 


Fotbal: Ronaldo a fost spitalizat pentru a se trata de febră dengue
joi, 5 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul atacant brazilian Ronaldo Nazario da Lima, cel mai bun marcator din istoria turneelor finale ale Cupei Mondiale de fotbal, a fost spitalizat pentru a se trata de febră dengue, informează agenţia EFE, recepţionată de Agerpres.
Informaţia a fost publicată pe pagina sa de Twitter chiar de către Ronaldo, dublu campion mondial cu naţionala Braziliei. În mesajul său, însoţit de o fotografie din rezerva spitalului în care a fost internat, Ronaldo se referă la "blestematul de ţânţar", Aedes aegypti, responsabil pentru transmiterea virusului ce provoacă febra dengue, maladie în urma căreia şi-au pierdut viaţa 310 persoane în Brazilia, în primul semestru din 2011.
Conform previziunilor Ministerului brazilian al Sănătăţii, aproximativ 50 de localităţi s-ar putea confrunta cu epidemii de febră dengue în actuala vară australă, alte 236 fiind în "alertă".
'Bună ziua pentru cei care încep anul cu dengue!", a scris fostul fost atacant al echipelor FC Barcelona, Real Madrid, Inter Milano şi AC Milan, care le-a mulţumit ulterior tuturor celor care i-au transmis mesaje de încurajare.
. AGERPRES (Mihai Dragomir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brazilia a decretat alertă de febră dengue în sute de oraşe Brazilia a emis o avertizare de febră dengue pentru cel puţin 340 de oraşe de teama unui focar, au anunţat joi autorităţile guvernamentale, citate de agenţia Xinhua.
Nouă epidemie de febră dengue în Brazilia Brazilia înregistrează o nouă epidemie de febră dengue, maladie virală transmisă prin muşcătura unui ţânţar, numărul deceselor consemnate în primele trei luni din 2013 depăşindu-l deja pe cel din întreg anul 2012, transmite AFP, citând un comunicat al Ministerului Sănătăţii de la Brasilia.
Brazilia: Ţânţarii modificaţi genetic au redus numărul de cazuri de febră dengue cu 91% într-un an Ţânţarii modificaţi genetic, eliberaţi în Brazilia de către compania britanică Oxitec, au reuşit să reducă numărul de cazuri de febră dengue cu 91% într-un an, au indicat joi surse oficiale, citate de Xinhua.
Prima serie de cazuri de febră dengue în Europa din anii 1920 Europa se confruntă cu prima serie de cazuri de febră dengue din anii 1920, cu peste 1.300 de persoane infectate cu un virus pe care l-au contractat în insulele Madeira, a indicat miercuri Uniunea Europeană.
Nivel istoric al epidemiei de febră dengue în Paraguay: 48 de morţi şi 70.000 de cazuri de îmbolnăvire (ministru) Epidemia de febră dengue a atins 70.000 de persoane şi a făcut 48 de morţi în Paraguay în 2013, ''o amploare istorică'', a declarat ministrul paraguayan al sănătăţii, Antonio Arbo, relatează AFP.
Japonia: Trei cazuri autohtone de febră dengue, pentru prima dată în 70 de ani Trei cazuri de febră dengue la persoane care nu au fost niciodată în străinătate au fost confirmate în ultimele zile la Tokyo şi în zona din jurul capitalei nipone, pentru prima dată în 70 de ani, au anunţat autorităţile locale şi Ministerul Sănătăţii din Japonia, citate de AFP.