Cele mai citite
 


Ludomanie: Aproximativ 16.000 de belgieni au cerut să le fie interzis accesul în cazinouri
joi, 5 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 16.000 de belgieni care suferă de ludomanie /împătimire patologică de jocuri de noroc/ au cerut oficial să le fie interzis accesul în cazinouri şi în sălile de jocuri mecanice de pe teritoriul Belgiei, a informat Comisia pentru jocurile de noroc din Bruxelles, citată miercuri de presa locală.
Potrivit Comisiei amintite, se observă o creştere a numărului de persoane care suferă de o dependenţă patologică de jocurile de noroc şi care cer în mod voluntar să nu fie lăsate la ruletă sau automatele de jocuri. Astfel, 13.000 de persoane s-au adresat Comisiei în 2011 cu cereri similare.

Conform unei legi care a intrat în vigoare în ianuarie 2011 în Belgia, la cererea unui membru al familiei sau a medicului unei persoane suferinde de ludomanie, acesteia îi poate fi interzis accesul în cazinouri sau sălile de jocuri mecanice.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
REPORTAJ/ Dependenţa de jocuri de noroc, o boală care afectează tot mai multe persoane Dependenţa de jocuri de noroc, o afecţiune cronică, a devenit o problemă pe care o au tot mai multe persoane, fiind afectată sever nu doar viaţa jucătorilor, ci şi cea a familiilor acestora.
Un nou site despre dependenta la locul de munca Castle Craig Hospital a lansat un nou site in limba engleza cu resurse care sa-i ajute pe angajatori si specialistii in Resurse Umane sa rezolve problemele legate de dependenta de alcool si droguri din companii.
Dependenţa de operaţiile estetice - Chirurgul estetician îţi răspunde: care este limita între frumos şi obsesie? Deşi rolul chirurgiei plastice şi reparatorii este, în primul rând, cel de reconstrucţie şi redare a funcţionalităţii unor organe şi, în al doilea rând, cel de îmbunătăţire a aspectului fizic al unei persoane, dorinţa de a arăta mai bine se poate transforma în obsesie, iar rezultatele sunt...
Nouă sursă de informare despre dependenţă Clinică britanică de top - specializată în tratamentul dependenţei - îşi lansează site-ul în limba română
Dependenţa de internet poate fi semnalul de avertizare pentru afecţiuni de sănătate mentală (studiu) Dependenţa de internet ar putea reprezenta semnalul de alarmă pentru afecţiuni de sănătate mentală în rândul studenţilor, potrivit unui studiu recent al unor cercetători canadieni citat de UPI.com.
Dependenţa şi impulsivitatea bărbaţilor sunt înscrise în ADN Starea de dependenţă şi impulsivitatea bărbaţilor au cauze genetice, conform unui nou studiu realizat de cercetători americani care au identificat gena răspunzătoare, transmite LiveScience.com.