Cele mai citite
 


Marea Britanie nu găseşte dovezi care să justifice retragerea protezelor mamare marca PIP
joi, 5 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul britanic al sănătăţii, Andrew Lansley, a declarat miercuri că până la această dată nu s-au găsit 'evidenţe' care să justifice retragerea protezelor mamare marca PIP, informează EFE.
Andrew Lansley a declarat pentru BBC că nu este recomandabil ca femeile să renunţe la implanturi, deoarece 'riscul asociat unei operaţii de acest tip ar depăşi beneficiul'.

În 2010, autorităţile franceze au descoperit că aceste proteze erau fabricate cu un gel de silicon diferit de cel declarat şi evaluat pentru a obţine certificatul de comercializare în Uniunea Europeană.

În Marea Britanie, Agenţia de reglementare a medicamentelor (MHRA) a semnalat că riscul de rupere al acestor implanturi era de 1 %, în loc de 5 % cât estima Franţa.

La 21 decembrie, MHRA a anunţat că nu va recomanda retragerea implanturilor, deoarece nu a găsit dovezi privind existenţa unei relaţii între implanturi şi cancer.

Sâmbătă, executivul britanic a informat că va evalua riscul acestor implanturi după primirea unor noi date. Ministrul sănătăţii a semnalat că speră ca la sfârşitul săptămânii experţii să poată avea deja date fiabile despre calitatea implanturilor.

În Marea Britanie se estimează că aproximativ 40.000 de femei au proteze cu silicon fabricate de societatea 'Poly Implants Protheses' (PIP).AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: Plângeri în justiţie împotriva unor proteze mamare franceze Peste 250 de femei din Marea Britanie purtătoare de proteze mamare de producţie franceză PIP / Poly Implant Prothese/ au depus plângeri împotriva mai multor clinici unde le-au fost făcute aceste implanturi, informează AFP şi Reuters.
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost arestat Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost arestat joi dimineaţa, la domiciliul său din sudul Franţei, transmit AFP şi Reuters, citând surse apropiate anchetei.
Franţa: Începe megaprocesul protezelor mamare PIP la Marsilia Procesul fabricanţilor francezi ai implanturilor mamare PIP (Poly Implant Prothese), un scandal sanitar de amploare mondială, izbucnit în 2010, care a rezultat în mii de plângeri, se deschide miercuri la Curtea Penală din Marsilia, în sudul Franţei, relatează AFP.
Austria: Aproximativ 100 de femei au implanturi PIP Aproximativ o sută de femei care deţin proteze mamare cu probleme produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) au sesizat societatea austriacă pentru protecţia consumatorului (VKI), a declarat joi o juristă a VIK, potrivit APA.
Marea Britanie nu recomandă îndepărtarea protezelor mamare de tip PIP Marea Britanie a afirmat vineri că nu urmează exemplul Franţei de a recomanda femeilor să-şi îndepărteze implanturile mamare de tip PIP, produse dintr-un gel pe bază de silicon impropriu utilizării medicale, informează Reuters.