Cele mai citite
 


Protestele din Urgenţa Mures, considerate nejustificate de Raed Arafat
sâmbătă, 10 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Publice (MSP), dr. Raed Arafat, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că salariile personalului care lucrează în Urgenţă au crescut semnificativ, iar protestele care au avut loc în anumite oraşe pe această temă nu au nicio justificare, transmite corespondentul AGERPRES.

"Personalul din Urgenţe a avut anul trecut o mărire semnificativă de salarii. Anul acesta trebuie să ne ocupăm mai mult de dezvoltarea sistemului, dar normal, acolo unde sunt posibilităţi de mărire, asta se va decide la nivelul Guvernului. Nu putem spune că sistemul de urgenţă suferă de salarii mici, anul trecut aproape s-au dublat în UPU, Ambulanţă, SMURD şi ATI", a declarat dr. Raed Arafat.

Potrivit acestuia, unii angajaţi din sistemul de sănătate când se plâng de salarii se referă la salariul de bază "şi uită de venitul total cu gărzi şi sporuri".
"Toate unităţile care lucrează în sistemul de Urgenţă au beneficiat de un spor mediu pe unitate de 75%. Orice persoană a avut un spor mediu între 50% şi 100%. Toată lumea doreşte ca salariile să fie cât mai mari, dar trebuie să te uiţi şi la cât se poate da de la buget", a subliniat dr. Arafat. AGERPRES/(Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns la maturitate Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns deja la maturitate, a afirmat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), marţi, cu ocazia participării sale la festivitatea de aniversare a 4 ani de la operaţionalizarea SMURD Bucureşti.
Raed Arafat: Serviciile judeţene de ambulanţă nu de desfiinţează, va fi comandă unică, pentru un mod de lucru integrat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că prin regionalizarea serviciilor de ambulanţă de la nivelul ţării, serviciile judeţene nu vor fi desfiinţate, însă va fi gândită o comandă unică pentru a exista un mod de lucru integrat.
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bihor, întotdeauna în avangardă Sistemul de urgenţă de Bihor este cunoscut că a fost întotdeauna în avangardă, fiind primul judeţ care a preluat modelul SMURD, după Târgu Mureş, a declarat vineri, la Oradea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, la inaugurarea noului sediu al Serviciului Judeţean de Ambulanţă...
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Două autospeciale BMW X3 pentru intervenţia rapidă a medicului de urgenţă, la SMURD Bucureşti-Ilfov şi Târgu Mureş Două autospeciale BMW X3, dotate cu aparatura necesară intervenţiei la urgenţe, au fost donate SMURD Bucureşti-Ilfov şi Târgu Mureş.
Raed Arafat: Va fi continuată reforma în sistemul de Urgenţă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Publice (MSP), dr. Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că este convins că actualul ministrul Ion Bazac va continua reforma în sistemul sanitar. (Sursa: Agerpres)