Cele mai citite
 


SUA/alegeri: Michele Bachmann anunţă că se retrage din cursă, Rick Perry rămâne
joi, 5 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Legislatoarea americană Michele Bachmann a anunţat miercuri că se retrage din cursa pentru desemnarea candidatului republican la Casa Albă, după ce a obţinut doar 5% din voturi la alegerile preliminare organizate marţi în statul Iowa, transmit agenţiile internaţionale de presă.
'Am hotărât să mă retrag', a declarat dna Bachmann într-o întâlnire cu presa, miercuri, la Des Moines.

Decizia sa a fost dezvăluită puţin mai devreme de surse neoficiale citate de CNN.

Ea a precizat în cadrul conferinţei de presă că nu are regrete şi că îşi va continua lupta în favoarea cauzelor pe care le-a susţinut în campanie, reiterându-şi criticile faţă de legea asigurărilor medicale şi măsurile de reglementare financiară adoptate în timpul administraţiei actualului preşedinte /democrat/ Barack Obama.

Pe primele locuri în preferinţele americanilor la scrutinul de marţi din Iowa s-au poziţionat fostul guvernator de Massachusetts Mitt Romney şi fostul senator de Pennsylvania Rick Santorum, cu câte 25% din voturi, practic la o diferenţă de 8 voturi. Fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor Newt Gingrich a atras 13% din sufragii, devansându-l pe guvernatorul de Texas Rick Perry (10%).

În ce-l priveşte, acesta din urmă, deşi a indicat mai devreme că are în vedere o 'reevaluare' a campaniei sale, a transmis miercuri pe Twitter că rămâne în cursă. 'Carolina de Sud, venim!' - a transmis guvernatorul de Texas, într-o referire la scrutinul prevăzut în acest stat pentru 21 ianuarie.AGERRPES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Întors din vacanţă, Obama are o agendă încărcată pentru ultimele luni ale preşedinţiei sale Preşedintele american Barack Obama s-a întors duminică seara la Washington din ultima sa vacanţă în calitate de preşedinte al SUA, pentru o agendă care va presupune viitoare bătălii cu un Congres aflat sub controlul republicanilor şi obişnuita campanie în susţinerea democratei Hillary Clinton, informează...
Michelle Obama lansează o campanie naţională de combatere a obezităţii infantile Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii (SUA), Michelle Obama, a lansat marţi o campanie naţională de luptă împotriva obezităţii infantile, un flagel perceput ca una dintre principalele ameninţări la adresa sănătăţii publice, relatează AFP.
Casa Albă dă asigurări că Barack Obama nu a fumat de nouă luni Purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama a afirmat joi că preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA) nu a fumat de nouă luni, dar a recunoscut că renunţarea la ţigări constituie o 'luptă', dat fiind stresul la care este supus liderul american, relatează AFP.
Barack Obama a autorizat trimiterea de rezervişti în Africa de Vest pentru a participa la lupta împotriva Ebola Preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, a autorizat joi Pentagonul să trimită rezervişti în Africa de Vest pentru a lupta împotriva epidemiei de Ebola participând la crearea unei infrastructuri logistice necesare, relatează AFP.
Soţii Obama, o viaţă în lumina reflectoarelor Ca o mireasă în ziua nunţii, Michelle Obama ştia că toate privirile vor fi aţintite asupra ei în seara învestiturii. Incomodă iniţial în faţa privirilor scrutătoare ale publicului, pe care munca soţului le atrăgea asupra lui şi a familiei sale, prima doamnă a SUA s-a simţit treptat tot mai dezinvolt...
Soţii Obama se vor întâlni cu membri ai familiei Mandela, dar nu-l vor vizita pe fostul preşedinte Preşedintele american Barack Obama şi prima doamnă Michelle Obama se vor întâlni sâmbătă în privat cu membri ai familiei lui Nelson Mandela, însă nu-l vor vizita la spital pe fostul preşedinte sud-african, a informat Casa Albă, transmit Reuters şi Associated Press.