Cele mai citite
 


Biserica Ortodoxă Română încearcă să înfiinţeze unităţi medicale, pe lângă biserici
vineri, 6 ianuarie 2012   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Biserica încearcă să înfiinţeze unităţi medicale în care va fi acordată gratuit asistenţă medicală, ca model de îngrijire a bolnavilor, a orfanilor, a bătrânilor singuri şi a persoanelor cu alte lipsuri şi nevoi, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.
În aceste aşezăminte, va fi acordată atenţie cu predilecţie bolnavilor din spitale, aziluri, orfelinate şi alte aşezăminte, dar şi pelerinilor bolnavi care vin la slujbe, intenţia Bisericii subordonându-se hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) ca anul 2012 să fie dedicat în Patriarhia Română Sfântului Maslu şi îngrijirii bolnavilor.
"Avem cabinete medicale în care medicii creştini oferă consultaţii gratuite. Avem mai multe dispensare ale Bisericii şi avem şi un spital pe care l-am înfiinţat în anul 2000 la Iaşi, numit Providenţa, adică pronia sau purtarea de grijă a lui Dumnezeu, care acum are peste 120 de medici, asistenţi şi asistente medicale. De asemenea, în apropierea noii catedrale este prevăzută construirea unui centru de diagnostic şi tratament, pentru ca pelerinii bolnavi care vin la Bucureşti să fie consultaţi gratuit, să le fie stabilit un diagnostic, iar celor care au nevoie de îngrijiri imediate să li se ofere", declara patriarhul BOR, Daniel, pe 1 ianuarie, după Sfânta Liturghie şi slujba de Te Deum, în Catedrala patriarhală.
De altfel, pe lângă mânăstiri şi biserici înstărite de parohii au existat încă din secolele trecute primele bolniţe, la început locuri de îngrijire a călugărilor bolnavi, care, cu vremea, şi-au extins aria de îngrijire. În 1704, spătarul Mihai Cantacuzino a întemeiat în Bucureşti Spitalul Colţea, primul din Ţara Românească. Al doilea spital construit în Bucureşti a fost Spitalul Pantelimon, ridicat de Grigorie Ghica al II-lea, între 1735 şi 1752, pe lângă mânăstirea cu hramul "Sfântul Tămăduitor Pantelimon", în apropiere fiind construite o serie de clădiri, grupate în jurul unei bisericuţe cu hramul "Sfântul Visarion", pentru izolarea bolnavilor de ciumă.
Ceva mai târziu, în 1762, Alexandru Moruzi a ctitorit un nou spital pentru ciumaţi la Dudeşti, la sud de Bucureşti.
La Iaşi, domnitorul Constantin Cehan Racoviţă a întemeiat în 1757 Spitalul "Sfântul Spiridon", pe lângă mânăstirea cu acelaşi nume, apoi au foast înfiinţate bolniţe pe lângă mânăstirile Dragomirna, Secu şi Neamţ, unde accentul cădea pe regimul de viaţă, dietă şi rugăciuni. Astfel de aşezăminte au fost înfiinţate şi la multe dintre mânăstirile din sud, în jud. Vâlcea: Bistriţa, Cozia, Horezu, Râmnicu Vâlcea, Dintr-un Lemn.AGERPRES
Notare
Comentarii
de CN
SLAVA DOMNULUI CA BISERICA VREA SA AJUTE ! SUNT ASISTENTA MEDICALA SI MA INTERESEAZA SA COLABOREZ IN CE PRIVESTE SERVICIILE OFERITE! CUI MA ADRESEZ,LA CE ADRESA?
MULTUMIRI!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.
Constanţa: Asistenţă medicală privată gratuită, în Mamaia Spitalul Privat ISIS a inaugurat luni, 3 decembrie, un Centru medical multifuncţional, cu spitalizare de zi gratuită, în staţiunea Mamaia.
Asistenţa medicală pe litoralul bulgăresc costă cel puţin 40 euro (presă) Asistenţa medicală în staţiunile de pe litoralul bulgăresc costă cel puţin 40 euro, scrie marţi cotidianul sofiot Monitor. Sute de medici închriază nişte camere la hotelurile de pe litoral, amenajând nişte cabinete medicale improvizate. Dacă vreun turist ar avea nevoie de asistenţa medicală, el ar putea...
Suceava: Asistenţă medicală şi consiliere gratuite pentru copiii cu autism şi părinţii acestora Un număr de 17 copii cu autism beneficiază de asistenţă medicală, iar părinţii de consiliere de specialitate, gratuite, graţie proiectului ''Şi ei trebuie să aibă o şansă!'', derulat în ţară de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor...
Hunedoara: Compania IHS deschide un centru privat de dializă în Petroşani Compania International Healthcare Systems (IHS), membră a SofMedica, va inaugura, vineri, la Petroşani, primul centru privat de dializă din municipiu, acesta fiind dotat cu 17 aparate de hemodializă de ultimă generaţie, un sistem de purificare a apei performant şi alte echipamente medicale specializate...
Un nou centru modern pentru îngrijiri paliative al Patriarhiei Române Un centru nou de îngrijiri paliative aflat sub coordonarea canonică şi administrativă a Arhiepiscopiei Bucureştilor va fi inaugurat miercuri.