Cele mai citite
 


Dolj: Bolnavii cu afecţiuni cardiace grave din Oltenia nu se pot trata la SJU Craiova
vineri, 6 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă /SJU/ Craiova nu poate trata bolnavii cu afecţiuni cardiace grave, motiv pentru care toate persoanele cu astfel de afecţiuni sunt trimise de urgenţă, fie cu salvarea, fie cu elicopterul la spitalele din Bucureşti.
Consiliul Judeţean /CJ/ Dolj împreună cu conducerea spitalului caută soluţii pentru înfiinţarea, pe lângă unitatea de primiri urgenţă a SJU Craiova, a unei unităţi care să se poată ocupa de aceste cazuri la Craiova.
'Am dori ca Ministerul Sănătăţii să acorde mai multă atenţie acestui spital (n.red.: SJU Craiova). Am înţeles că, printr-un regulament care se aplică din acest an, bolnavii cu afecţiuni cardiace grave nu mai pot să primească îngrijirile în spitalul nostru, pentru că nu există dotarea necesară. Ca atare, aceşti bolnavi vor fi trimişi de urgenţă, fie cu salvarea, fie cu elicopterul, la Bucureşti. Împreună cu conducerea spitalului, vrem să creăm, pe lângă unitatea de primiri urgenţe, o unitate care să rezolve aceste cazuri aici, pe plan local, nu să trebuiască să ajungă la Bucureşti', a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.
Prioteasa a mai spus că în acest an CJ Dolj, în subordinea căruia se află SJU Craiova, va acorda o atenţie deosebită modernizării acestei unităţi spitaliceşti pentru care are deja în derulare o serie de investiţii. Numai pentru ambulatoriul spitalului CJ a alocat 10 milioane de euro. 'Suntem în faza de evaluare a ofertelor pentru ambulatoriul spitalului şi la începutul lunii februarie a.c. vom şti cu ce firmă vom lucra. 17 firme au participat la această licitaţie. Este vorba de o investiţie de 10 milioane de euro. Dorim să avem şi o altă investiţie, iar la sfârşitul lui 2011 am avut o întâlnire cu conducerea spitalului şi ne-am pus în linii mari de acord vizavi de ceea ce am putea să facem. Totuşi, suntem într-o zonă cu facultate de medicină, cu oameni deosebit de competenţi şi dacă trebuie să punem bani sau să dăm din terenul din jurul spitalului cuiva care va dori să construiască, o facem cu mare drag. Ne dorim să avem o altă intrare în spital, una din ele fiind ocupată de DSP Dolj', a mai spus preşedintele CJ Dolj.
Prioteasa a mai spus că la SJU Craiova este cea mai mare aglomerare de persoane de persoane din judeţ - 3.500 de angajaţi în spital şi 1.400 de bolnavi, motiv pentru care aici este nevoie de o parcare nouă, de iluminat public şi de curăţarea zonei de câini. 'Am avut o discuţie şi cu cei de la CEZ, pentru că în jurul spitalului, în curte, nu e nici o lumină, şi nu de puţine ori oamenii au fost atacaţi de câini acolo. Trebuie făcut ceva. Trebuie găsită o soluţie pentru a îngriji parcul de acolo, să-l dotăm cu bănci, să revigorăm zona aceasta a spitalului', a mai declarat preşedintele CJ Dolj.
Ion Prioteasa a mai declarat că în ceea ce priveşte schimbarea celor 12 lifturi din spital, pentru trei dintre acestea sunt alocaţi bani de la MS, iar pentru nouă vor fi alocate sume de către CJ Dolj. 'Vom schimba şi scările şi dacă ne va permite bugetul vom aloca nişte bani pentru a igieniza casa scărilor. Plătim proiectarea pentru morgă şi din evaluările noastre, tot ce se face acolo va duce undeva la un milion de euro. Încercăm să facem acest lucru pe fonduri europene, dacă se va putea, dacă nu vom începe lucrările când vom putea să alocăm noi banii. De asemenea, se termină investiţiile şi pentru Secţia de Reanimare', a spus preşedintele CJ Dolj. AGERPRES/(A-Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Consiliul Judeţean cumpără echipamente medicale de 2,2 milioane lei pentru SJU Craiova Craiova, 22 sept /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dolj a decis să aloce suma de 2,2 milioane lei pentru achiziţia mai multor echipamente medicale care vor intra în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, cel mai mare spital din regiunea Oltenia, unde multe secţii sunt dotate precar. Cu aceşti...
Dolj: Consiliul Judeţean cumpără echipamente medicale de 2,2 milioane lei pentru SJU Craiova Craiova, 22 sept /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dolj a decis să aloce suma de 2,2 milioane lei pentru achiziţia mai multor echipamente medicale care vor intra în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, cel mai mare spital din regiunea Oltenia, unde multe secţii sunt dotate precar. Cu aceşti...
Dolj: CJ investeşte peste 12,5 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova Consiliul Judeţean Dolj scoate la licitaţie, începând de luna viitoare, lucrările pentru construirea unei clinici de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova, proiecte ce depăşesc 12,5 milioane de euro.
Olt: Investiţie de peste 2,2 milioane lei pentru secţiile Pediatrie şi Neonatologie de la spitalul din Slatina Secţiile Neonatologie şi Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reabilitate începând de săptămâna viitoare, printr-un proiect complex, ce prevede recompartimentări, refacerea circuitelor, reabilitări complete ale pereţilor, instalaţiilor termice, sanitare, electrice.
Timiş: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, complet renovată şi modernizată Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara va fi inaugurată în această săptămână, după ce a fost total renovată, modernizată şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie pentru toate specializările, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prof. dr. Marius Craina, managerul Spitalului...
Dolj: Staţia electrică a SJU Craiova a fost modernizată de Consiliul Judeţean cu 250.000 euro Craiova, 14 apr /Agerpres/ - Staţia electrică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova, unul dintre cele mai mari spitale din ţară, care se întinde pe o suprafaţă de circa patru hectare, a fost modernizată de Consiliul Judeţean Dolj care a alocat aproximativ 250.000 euro.