Cele mai citite
 


Focare de gripă aviară în sudul Vietnamului
vineri, 6 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Focare de gripă aviară au fost descoperite în sudul Vietnamului, unde autorităţile locale au sacrificat peste 2.500 de pui în delta fluviului Mekong, relatează AFP.
"Au fost efectuate teste de către autorităţile veterinare din oraşul Ho Chi Minh", a afirmat joi Thai Quoc Hieu, director adjunct al Departamentului pentru sănătatea animalelor din provincia Tien Giang, unde boala a lovit o fermă.

"Am examinat sănătatea tuturor locuitorilor care trăiesc pe o rază de trei kilometri în jurul focarului", a adăugat responsabilul citat, care a evocat o reapariţie a virusului H5N1 favorizată de temperaturile mai reci în acest sezon.

În provincia vecină Hau Giang, 450 de pui testaţi pozitiv au fost de asemenea sacrificaţi la sfârşitul săptămânii trecute, conform unui responsabil din domeniul veterinar.

Vietnamul, una din ţările cel mai puternic afectate de H5N1 din Asia de Sud-Est de la sfârşitul lui 2003, a reuşit să ţină epidemia sub control în 2006. În total, au fost înregistrate 59 de decese, dintre care ultimul datează din aprilie 2010, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

În China, autorităţile au anunţat săptămâna trecută primul deces cauzat de gripa aviară după un an şi jumătate.

Contaminările cu virusul H5 s-au produs până acum de la animal la om, însă oamenii de ştiinţă se tem de o mutaţie care să permită contaminările de la om la om, declanşând o epidemie potenţial letală.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa aviară: Două victime în Vietnam şi Cambogia Hanoi, 19 ian /Agerpres/- Un vietnamez în vârstă de 18 ani a murit în urmă cu câteva zile după ce a contactat virusul gripei aviare, H5N1, primul deces înregistrat în Vietnam din cauza acestei boli din anul 2010, un copil de 2 ani decedând din acelaşi motiv în Cambogia, au declarat joi autorităţile locale...
Germania: Gripă aviară H5N1 descoperită la o fermă de păsări din estul ţării Autorităţile germane au anunţat, vineri, descoperirea unui caz de gripă aviară H5N1 la o fermă de păsări din landul Brandenburg, în estul ţării, transmite Reuters.
FAO avertizează că există riscul reizbucnirii unor noi focare de gripă aviară Există riscul reizbucnirii unor noi focare de gripă aviară, apărută în 2006, dacă monitorizarea şi controlul acestei boli nu sunt consolidate la nivel global, a avertizat marţi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), cu sediul la Roma, informează AFP.
China anunţă primul deces de gripă aviară după un an şi jumătate Un şofer de autobuz din Shenzen, provincia Guangdong, a murit sâmbătă de gripă aviară, fiind primul astfel de deces după 18 luni, au anunţat autorităţile, citate de Xinhua.
Epidemia de gripă aviară H7N9 a provocat pierderi de 5 miliarde de euro industriei avicole chineze Epidemia de gripă aviar H7N9 a costat deja peste 40 de miliarde de yuani /5 miliarde de euro/ industria avicolă chineză, consumatorii evitând carnea de pasăre, au anunţat responsabili guvernamentali, citaţi luni de un cotidian oficial, preluat de AFP.
OMS: H7N9 este unul din cele mai periculoase virusuri gripale Noua tulpină de gripă aviară, H7N9, care a ucis 22 de persoane în China, este unul din cele mai periculoase virusuri de tipul său şi se transmite mai uşor la oameni decât tulpina precedentă, H5N1, care a cauzat decesul a sute de persoane în întreaga lume începând din 2003, a declarat miercuri un oficial...